Nogomet

Šimunić udaljio Herthu od Europe

Petar Plevnik • petak, 16.03.2007.

U prvom susretu 26. kola njemačke Bundeslige, Energie iz Cottbusa minimalnim je rezultatom svladao u Berlinu sastav Herthe, produživši niz Berlinčana bez pobjede na šest susreta...

Domaćini su u susret krenili furiozno, pa je već u petoj minuti Tremmel, koji je na vratima zamjenio ozlijeđenog Piplicu, morao spašavati goste od pogotka, obranivši udarac Dardaia. Tri minute kasnije još bolju prigodu propustio je Pantelić, točnije Tremmel još jednom sjajno reagira. S druge strane, gosti su u 31. minuti umalo poveli iz jednog od rijetkih pokušaja ka golu domaćina, no udarac da Silve glavom odlazi iznad gola.

Susret je odlučen na samom početku drugog dijela, točnije u 47.minuti, kada rumunjski napadač u redovima gostiju, Radu, koristi pogrešku Šimunića i iz neposredne blizine dovodi Energie u vodstvo. Nakon primljenog pogotka Hertha je nastavila sa jalovim napadima, a najbolju prigodu za izjednačenje propustio je Gimenez u 70. minuti, no njegov udarac brani sjajni Tremmel.

U redovima domaćina svih je 90 minuta odigrao Josip Šimunić, koji je uz skrivljeni pogodak, zaradio i žuti karton. Kod gostiju svih 90 minuta odigrao Mario Cvitanović, zaradivši žuti karton, dok je Stiven Rivić u igru ušao u 84. minuti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!