Rukomet

Zrnić kratkih rukava, katastrofa Kljaića

Petar Plevnik • nedjelja, 18.03.2007.

24. kolo Bundeslige donijelo je toliko iščekivani dvoboj Gummersbacha i Kiela kojeg je u svoju korist riješio Kiel, napravivši tako veliki korak prema obrani naslova. Novim porazom u još jednom derbiju šanse za naslov dodatno si je smanjio Flensburg, dok je Lübbecke Velimira Kljaića na domaćem terenu doživio pravu rezulatsku katastrofu...

Susret između Gummersbacha i Kiela s razlogom je ponio epitet "utakmice godine". Osim što je sa nevjerojatnih 19 403 gledatelja u Köln Areni srušen rekord posjećenosti, susret je donio sjajan rukomet, začinjen sa nevjerojatnom brojkom od 79 pogodaka.

Susret su bolje otvorili gosti, koji u šestoj minuti imaju prednost od 5:2. Vodstvo gostiju trajalo je do 13. minute kada Gummersbach prelazi u vodstvo. Ipak, u 18. minuti Kiel ponovno dolazi u vodstvo, koje je do odmora naraslo na pet pogodaka razlike (18:23).

Gummersbach bolje otvara drugo poluvrijeme, no najviše što je sastav Alfreda Gisslasona uspio učini je doći na pogodak zaostatka u 36. minuti (24:25). Za nešto više domaćini nisu imali snage, točnije nisu imali rješenja za fenomenalnog Omeyera na gostujućem golu, koji je susret završio sa 20 obrana. U 52. minuti Kiel je imao prednost od čak 10 pogodaka (40:30), da bi do kraja susreta domaćini ublažili poraz na konačnih 42:37 za goste.

Uz sjajnog Omeyera, u redovima gostiju odlični su bili Karabatić sa 10 te Kavtičnik sa osam pogodaka, dok je kod domaćina, uz 14 obrana Stojanovića i devet pogodaka Gunnarssona, nedostajao i učinak Vedrana Zrnića, koji nije imao svoj dan, završivši susret bez pogotka, uz dva nerealizirana sedmerca.

A i uz utrke za naslov vrlo je vjerojatno otpao aktualni viceprvak Flensburg, koji je doživio drugi uzastopni poraz. Nakon poraza u Lemgu, za polufinala Lige prvaka previsokom se preprekom pokazao odlični HSV, koji je na domaćem terenu slavio sa 33:31.

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

Već u prvom dijelu (17:13) bilo je vidljivo da će gosti teško na kraj sa Yoonom i društvo, no iako su uspijeli zaustaviti Korejca, koji je postigao četiri pogotka, raspucali su se Jansen, G.Gille, Hens i Pugartnik koji su positgli sa po šest pogodaka, što je bilo dovoljno za vrijednu pobjedu domaćina. U redovima gostiju devet pogodaka Marcina Lijewskog, dok je Blaženko Lacković postigao jedan.

Poraz Flensburga odlično je iskoristio Magdeburg, koji je rutinskom pobjedom nad Ballingenom uvećao svoje izgleda za jedno od prva tri mjesta koje vode u Ligu prvaka. Sastav Bogdana Wente slavio je sa 30:21, a najbolji strijelci sa po četiri pogotka bili su Abati, Bielecki, Jurecki i Kretzschmar. Kod gostiju, koji se grčevito bore za ostanak u ligi, najbolji Trost sa četiri pogotka.

Prigodu za treće mjesto iz prikrajka vreba i Nordhorn, koji se s punim plijenom vratio sa neugodnog gostovanja kod Großwallstadta. Iako su domaćini na odmoru imali četiri pogotka prednosti (14:10), u nastavku susreta gosti rade potpuni preokret te na kraju slave sa uvjerljvih 33:26. Sjajan je u redovima gostiju bio njemački prvak Holger Glandorf sa 10 pogodaka, dok je Goran Šprem postigao tri. KOd domaćina osam pogodaka Kunza.

Lemgo je teškom mukom došao do bodova na gostovanju kod Melsungena, slavivši sa 27:26. Iako je veći dio susreta imala po nekoliko pogodaka prednosti, do pobjede je momčad Volkera Zerbea stigla tek u posljednoj minuti, zahvaljujući pogotku iskusnog Christiana Schwarzera, koji je, uz sjajnog Kehrmanna sa 10 pogodaka, bio ponajbolji igrač gostiju. Kod domaćina šest pogodaka Sanikisa.

Nakon što je na premijeri poražen od izravnog konkurenta Melsungena,Velimir Kljaić doživio je nov težak udarac u borbi za ostanak u ligi. Naime, njegov je Lübbecke na domaćem parketu poražen od Kronau/Östrignena sa čak 33:18. Već na odmoru gosti su imali 13 pogodaka prednosti (19:6), da bi do kraja susreta predvođeni Szlezakom sa 10 i Gensheimerom sa devet pogodaka došli do još uvjerlivije pobjede. U redovima domaćina sedam pogodaka Hermanna.

Pobjedu za mirnu sredinu ljestvice izborio je Wilhemshaven, svladavši susjeda na ljestvici, Minden. Domaćini su bez problema slavili sa 28:23 i to ponajviše zahvaljujući sjajno raspoloženom Schröderu sa 12 pogodaka, dok se Kristijan Ljubanović tri puta upisao u strijelce. KOd gostiju po sedam pogodaka Justa i Čehajića.

Vrlo važne bodove za bijeg od zone najugroženijih ostvario je Düsseldorf, slavivši na gostovanju kod posljednjeplasiranog Hildesheima, kojeg je porazom dodatno učvrstio na posljednjoj poziciji. U pobjedi gostiju 23:22 najbolji Berblinger sa devet, dok kod domaćina šest pogodaka bivšeg Zagrebaša Kabengelea.

U posljednjem susretu kola, koji je na rasporedu 25. ožujka, sastaju se Wetzlar - Göppingen.

Bundesliga, 24. kolo, rezultati:
SC Magdeburg - HBW Balingen/W. 30:21
VfL Gummersbach - THW Kiel 37:42
MT Melsungen - TBV Lemgo 26:27
HSV Hamburg - SG Flensburg-Handewitt 33:31
TuS N-Lübbecke - SG Kronau/Östringen 18:33
TV Großwallstadt - HSG Nordhorn 26:33
Wilhelmshavener HV - GWD Minden 28:23
Eintracht Hildesheim - HSG Düsseldorf 22:23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!