Rukomet

Yoon za povijest, Kljaić u problemima

Petar Plevnik • nedjelja, 25.03.2007.

25. kolo Bundeslige donijelo je još jedan sudar momčadi sa vrha, Magdeburga i Nordhorna, koji je završen bez pobjednika, dok su u ostalim susretima favoriti upisali očekivane pobjede. Novi težak poraz doživio je Lübbecke Velimira Kljaića, dok se u povijest Bundeslige upisao Korejac Kyung Shin Yoon...

Kolo je otvoreno još u utorak, kada je na rasporedu bio i najzanimljivi susret 25. kola, dvoboj izravnih konkurenata za jedno od mjesta u Ligi prvaka, Magdeburga i Nordhorna. Iako je Magdeburg na odmoru imao šest pogodaka prednosti (16:10), na kraju domaćini moraju biti zadovoljni i bodom, budući da su do njega došli pogotkom Karola Bieleckog iz deveterca u posljednoj sekundi susreta.

U redovima domaćina najbolji Abati sa sedam pogodaka, dok kod gostiju još jedna sjajna predstava Filipa koji je postigao devet pogodaka. Goran Šprem postigao je tri pogotka za goste.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Nakon poraza protiv Magdeburga i Gummersbacha, koji su značili vjerojatan oproštaj od utrke za naslov prvaka, Flensburg je na domaćem parketu svladao Göppingen sa 34:32. Domaćine je do pobjede ponovno predvodio sjajni Danac Christiansen sa 10 pogodaka, dok se Blaženko Lacković šest puta upisao u strijelce. Kod gostiju najbolji Rajković sa sedam pogodaka.

Velimir Kljaić upisao je i treći uzastopni poraz od dolaska na klupu Lübbeckea. Mora se priznati kako ni sudbina nije mazila Kljaića, budući da je gost Lübbeckea u ovom kolu bio aktualni prvak Kiel. Zebre nisu imale previše razumijevanja za probleme domaćina, slavivši sa uvjerljivih 41:27. Sjajan susret za goste odigrao je Kavtičnik sa 10 pogodaka, uz realizaciju sedmeraca 5/5, dok ko domaćina po šest pogodaka Fölsera i Hermanna.

Gotovo jednako uvjerljiv kao Kiel bio je i Gummersbach, svladavši na gostovanju Melsungen sa 38:26. Goste je do pobjede predvodio sjajni Islanđanin Gudjon Valur Sigurdsson sa 12 pogodaka, dok je Vedran Zrnić postigao dva pogotka. Kod domaćina šest pogodaka Stojanovića.

Problema na gostovanju nije imao ni HSV. Drugoplasirana momčad Bundeslige slavila je kod Wilhemshavena sa 43:36. Susret će ostati upamćen po činjenici da je Korejac u dresu gostiju, Kyung Shin Yoona, sa osam postignutih pogodaka došao do brojke od 2662 postignuta gola u Bundesligi, postavši tako najbolji strijelac u povijesti Bundeslige.

Uvjerljivu pobjedu slavio je još jedan favorit, Kronau/Östringen, svladavši domaći Wetzlar sa 34:22. Goste su do važne pobjede u borbi za eurokupove predvodili Caillat sa 10 te Gensheimer sa devet postignutih pogodaka, dok kod domaćina šest pogodaka Kaufmanna i Karipidisa. Krešo Ivanković postigao je jedan pogodak za domaćine.

Nešto više uzbuđenja bilo je u susretu imzeđu Großwallstadta i Lemga, kojeg su 29:27 u svoju korist riješili gosti. Prvo ime u pobjedi gostiju Jicha sa devet pogodaka, dok u redovima domaćina najbolji Petterson sa šest.

Iako je do kraja prvenstva ostalo još devet kola, gotovo je sigurno kako društvo najboljih napušta Hildesheim, koji je u ovom kolu na domaćem parketu poražen od izravnog konkurenta Ballingena. U gostujućoj pobjedi od 37:32 najviše se istaknuo Korejac Chi Hyo Cho sa 10 pogodaka, dok domaćinima nije pomogao isti toliki broj golova bivšeg "Zagrebaša" Damiena Kabengelea.

Do važne pobjede za bijeg iz zone najugroženijih došao je Düsseldorf, na domaćem terenu svladavši Minden sa 26:23. Prvi strijelac domaćina Vasilakis sa osam pogodaka, dok kod gostiju šest pogodaka Jonssona.

Bundesliga, 25. kolo, rezultati:
SG Flensburg-Handewitt - Frisch Auf Göppingen 34:32, SC Magdeburg - HSG Nordhorn 30:30, TuS N-Lübbecke - THW Kiel 27:41, HSG Wetzlar - SG Kronau/Östringen 22:34, MT Melsungen - VfL Gummersbach 26:38, Wilhelmshavener HV - HSV Hamburg 36:43, Eintracht Hildesheim - HBW Balingen/W. 32:37, TV Großwallstadt - TBV Lemgo 27:29, HSG Düsseldorf - GWD Minden 26:23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!