Nogomet

Žigić blizu Barcelone

Petar Plevnik • utorak, 17.04.2007.

Sudeći prema pisanju španjolskih medija, srpski reprezentativac, napadač Racing Santandera Nikola Žigić, od iduće će sezone nositi dres slavne Barcelone...

Iako je Žigić tek ove sezone stigao u Racing iz redova Crvene zvezde, 202 centimetra visokom napadaču nije trebalo puno vremena za prilagodbu na Primeru, budući da je sa devet postignutih pogodaka u dresu Racinga trenutno najbolji strijelac kluba iz Santandera.

Vrlo dobre igre srpskog napadača, za kojeg su još u vrijeme dok je nastupao za Crvenu zvezdu zanimanje pokazali mnogobrojni engleski klubovi, nisu ostale nezapažene, pa ne treba čuditi što na adresu predsjednika kluba Francisca Pernije u posljednje vrijeme stižu upiti iz klubova diljem Europe.

Ako je suditi prema napisima koji su se proteklih dana pojavili u španjolskim medijima, čini se kako su najbrži bili čelnici Barcelone, pa bi tako Žigić na kraju sezone za 12 milijuna eura trebao preseliti na Nou Camp. Iako 26-ogodišnji napadač sa Racingom ima ugovor do ljeta 2010., eventualni transfer uvelike će ovisiti i o konačnom plasmanu Racinga, koji se 10 kola prije kraja prvenstva nalazi na sedmom mjestu, sa dobrim izgledima da osigura europski nastup sljedeće sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!