Nogomet

Franci jure na Berlin

Petar Plevnik • utorak, 17.04.2007.

Nogometaši Nürnberga prvi su finalisti Njemačkog kupa. Uvjerljivom pobjedom nad Eintrachtom iz Frankfurta, Franci su po prvi puta nakon 1982. godine izborili nastup u završnici...

Da će gosti iz Frankfurta teško ponoviti prošlogodišnji uspjeh, plasman u finale, Nürnberg je najavio već u trećoj minuti, pogotkom za 1:0. Vratar gostiju Nikolov uspio je tek odbiti udarac Saenka, a Engelghardt sa 10-ak metara zabija za vodstvo. Na novi pogodak u mreži gostiju čekalo se do 25. minute, nakon što Saenko koristi ubacivanje A.Wolfa i sa 10-ak metara matira nemoćnog Nikolova.

Sve dvojbe oko finalista domaćini su riješili nakon devet minuta igre u nastavku. Nakon slobodnog udarca za Nürnberg, Galašek i Engelhardt izveli su kratku kombinaciju, a bivši češki reprezentativac sjajnim je udarcem matirao makedonskog vratara. Točku na i sjajne Nürnbergove večeri stavio je Pagenburg pogotkom za 4:0. u 89. minuti. U redovima Nürnberga, kojem je ovo prvo finale Njemačkog kupa nakon 1982., nije bilo Ivice Banovića ni Leona Benka.

U drugom polufinalnom susretu sutra se sastaju Wolfsburg i Stuttgart.

Njemački kup, 17.4.2007.:
Nürnberg - Eintracht Frankfurt 4:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!