Rukomet

Hrvati skromni, Zebre premorene

Petar Plevnik • petak, 04.05.2007.

U sjeni fenomalnog vikenda i tri europska naslova njemačkih klubova, Bundesligaši su na gotovo dva tjedna razvukli 28. kolo. Najvažnija vijest je poraz umornog Kiela kod Kronau, što je iskoristio HSV te se pobjedom u Wetzlaru poravnao sa Zebrama na vrhu ljestvice...

Usprkos što je od nedjelje i službeno najbolja momčad Europe, Kiel teško da bi i u punom sastavu i bez zamora materijala mogao računati na sigurnu pobjedu na gostovanju kod neugodnog Kronau/Östringena. Stoga i ne treba čuditi poraz Zebri od 31:28. Iako to rezultat ne sugerira sastav Jurija Ševcova prilično je lako slavio i to ponajviše zahvaljujući Jurasiku sa sedam te Szlezaku sa šest pogodaka. U redovima Kiela najbolji Klein sa osam pogodaka.

A iako uz dosta muke, HSV je u Wetzlaru upisao očekivane bodove i tako se izjednačio s Kielom na vrhu. U susretu u kojem su gosti do pobjede od 27:24 došli u završnih 10 minuta najbolji Yoon sa osam pogodaka za HSV te Karipidis sa osam za Wetzlar. Krešo Ivanković postigao je dva pogotka za domaćine.

Uoči susreta s Göppingenom u redovima Lübbeckea bili su svjesni da ukoliko ne dođu do dva boda mogu razmišljati o Drugoj ligi. Unatoč zaostatku od 11:14 na odmoru, u posljednjih 10 minuta momčad Velimira Kljaića radi preokret i na kraju dolazi do zlata vrijednih 30:27. U redovima Lübbeckea najbolji Kokir i Remer sa šest, dok kod gostiju devet pogodaka Schweikardta.

Do vrijednog boda na gostovanju u Großwallstadtu stigao je Ballingen. U vrlo neizvjesnom susretu gosti su u posljednjih 10 minuta uspijeli stići do konačnih 26:26, ponajviše zahvaljujući Chou sa osam te Strobelu sa sedam pogodaka. U redovima domaćina najbolji Petterson sa devet pogodaka.

Bez pobjednika završio je i dvoboj Wilhemshavena i Hildesheim. Unatoč iznenađujućem bodu posljednjeplasirani Hildesheim teško da će iduće godine igrati u prvoligaškom društvu, budući da zaostatak za lukom spasa iznosi četiri boda. U remiju (29:29) protiv momčadi Kristijana Ljubanovića istaknuo se Christophersen sa devet pogodaka, dok kod domaćina sedam pogodaka Schrödera.

Gummersbach sa i bez Daniella Narcissea očigledno nije ista momčad. Potvrdio je to i domaći poraz od Lemga od 32:29, u kojem momčadi Alfreda Gislassona nije pomoglo ni 11 pogodaka Sigurdssona, dok se Vedran Zrnić dva puta upisao u strijelce. U vrijednoj pobjedi gostiju najbolji iskusni Baur sa osam pogodaka.

Poraz Gummersbacha iskoristio je Nordhorn koji se pobjedom u Melsungenu poravnao sa Zrnićevom momčadi. U slavlju gostiju 34:30 sjajan je ponovno bio Jan Filip sa 12 pogodaka, dok se Goran Šprem dva puta upisao u strijelce. U redovima buduće momčadi Marija Kelentrića pet pogodaka Hazla i Vala.

Iako umoran i razočaran od poraza u finalu Lige prvaka, Flensburg je i u takvom stanju bio prejak za Minden slavivši sa 34:29. Sjajnu partiju pružio je Eggert sa 12 pogodaka, dok u redovima gostiju 10 pogodaka Niemeyera. Blaženko Lacković nije nastupio za domaćine.

Očekivanu pobjedu upisao je i trećeplasirani Magdeburg na domaćem terenu svladavši Düsseldorf sa 33:24. U uvjerljivoj pobjedi domaćina najbolji Grafenhorst sa pet pogodaka, dok kod gostiju šest golova Pötera.

Bundesliga, 28. kolo, rezultati:
Wetzlar - Hamburg 24:27,Flensburg - Minden 34:29, Kronau-Östringen - Kiel 31:28, Wetzlar – HSV 24:27, Melsungen – Nordhorn 30:34, Großwallstadt – Balingen-Weilstetten 26:26, Wilhelmshaven – Eintracht Hildesheim 29:29, Lübbecke – Göppingen 30:27, Magdeburg – Düsseldorf 33:24

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!