Nogomet

Šimunić pomogao Werderu

Petar Plevnik • nedjelja, 06.05.2007.

U posljednja dva susreta 32. kola Bundeslige, Werder je, između ostalog i zahvaljujući isključenju Josipa Šimunića, došao do uvjerljive pobjede nad Herthom u Berlinu, dok je Arminia u Leverkusenu vrlo vjerojatno izborila bodove vrijedne ostanka u ligi...

Od prve minute susreta na Olimpijskom stadionu u Berlinu Werder je jasno dao do znanja kako ih zanima isključivo pobjeda. Momčad iz Bremena do zasluženog je vodstva stigla u 19. minuti nakon što je Rosenberg preciznim udarcem s ruba 16-erca matirao Fiedlera. Novi udarac Hertha je doživjela u 35. minuti kada Josip Šimunić vrlo nespretno nogom u glavu udara Schulza, nakon čega oba igrača napuštaju igru, Schulz zbog knock-outa, Šimunić zbog direktnog crvenog kartona.

Igrača više Werder je iskoristio na samom otvaranju nastavka, u 50. minuti kada Rosenborg koristi loše postavljanje domaće obrane i novim pogotkom udvostručuje vodstvo gostiju. 10 minuta kasnije novi pogodak za Werder; nakon sjajne kombinacije Fringsa i Klosea, Diego zabija za 0:3. Do utješnog pogotka Hertha je stigla već u slijedećoj minuti preko Gilberta. Sjajnu partiju hat-trickom u 82. minuti zaključio je Rosenberg za konačnih 1:4. Jurica Vranješ u igru je ušao u 67. minuti.

Vezane vijesti

Ogroman korak prema ostanku u ligi napravila je Arminia, koja je slavila u Leverkusenu sa 2:1. Gosti su do vodstva došli u 19. minuti kada Tesche krade loptu Babiću, pronalazi u sredini Wichniareka, a poljski napadač iz blizine pogađa za 0:!1. Apotekari su do izjednačenja stigli iz prvog ozbiljnijeg udarca na gostujuća vrata; vratar gostiju Rau slabo reagira na udarac Rolfesa i iskusnom Barbarezu nije bilo teško iz blizine ugurati loptu u mrežu.

U drugi dio Bayer ulazi bez Marka Babića; kojeg je na odmoru zamijenio Stenman. 1:1 stajalo je na semaforu sve do sedam minuta prije kraja kada Kamper sjajnim udarcem od stative pogađa mrežu domaćina za konačnih 1:2 i velik korak Arminije prema ostanku u ligi, budući da je momčad iz Bielefelda dva kola prije kraja pobjegla na šest bodova od zone ispadanja.

Bundesliga, 32. kolo, 6.5.2007.:
Hertha - Werder 1:4, Bayer - Arminia 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!