Tenis

Baghdatisu prilika za još jedan naslov

Ivana Spahija • subota, 17.02.2007.

U današnjim polufinalnim susretima turnira u Marseilleu pobjede su ostvarili sedmi nositelj Marcos Baghdatis i najveća senzacija turnira, Francuz Gilles Simon. Baghdatis je ovom pobjedom ostvario i rekord u osvojenim mečevima ove godine...

Sedmi nositelj Marcos Baghdatis nakon tri odgirana seta došao je do pobjede vrijedne finala. Finac Nieminen nije bio bezopasan, u meču prepunom break prilika, Nieminen je Baghdatisu uzeo prvi set, bilo je 6:3 za Finca.

Baghdatis mu je u drugom setu uzvratio istim rezultatom, a u trećem je Nieminenu prepustio tek dva gema i sa 3:6, 6:3, 6:2 ušao u svoje drugo ovogodišnje finale. Baghdatis je u ovom meču iskoristio šest break prilika, Nieminenu je uspjelo poći za rukom četiri puta oduzeti servis Cipraninu. Baghdatis također ima rekord karijere u uzastopnim pobjedama, ovo mu je deveta pobjeda za redom.

U finalu Baghdatis dočekuje Francuza Gillesa Simona koji je u današnjem polufinalu nakon sat i 17 minuta igre svladao Šveđanina Soderlinga. Iako je prije niti mjesec dana na turniru u Zagrebu Soderling svladao Simona, Francuz mu se revanširao današnjom pobjedom i nastavio svoj niz dobrih mečeva na turniru.

U prvom setu koji je završio rezultatom 6:2 Simon je deklasirao Soderlinga koji je uspio obraniti svoja dva servisa. U drugom setu probudio se i Šveđanin, uspio je podignuti razinu igre do te da sačuva sve svoje servise, zahvaljujući čemu se igrao tie - brek nakon kojeg je Simon odnio konačnu pobjedu.

Simonu i Baghdatisu ovo finale će biti prvi međusobni susret, do sada nisu zajedno odigrali niti jedan meč na ATP Touru.

ATP Marseille, polufinale: Baghdatis (Cipar, 7) - Nieminen (Finska) 3:6, 6:3, 6:2, Simon (Francuska) - Soderling (ŠVedska) 6:2, 7:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!