Košarka

Utakmica karijere Josipovića, subotnje popodne prožeto porazima

Bruno Blumenschein • subota, 17.02.2007.

Prve utakmice 17. kola grčkog prvenstva donijele su brojne poraze hrvatskih košarkaša, od kojih se izdvojio Ivo Josipović učinkom karijere u pobjedi Apollona nad Egalea. Sve to je samo zagrijavanje za najveći košarkaški derbi Europe između Panathinaikosa i Olympiakosa...

Utrka za opstanak u ligu je najvažnija utrka za grčki Apollon ove sezone, a za peti uspjeh u 17 utakmica je najzaslužniji hrvatski košarkaš Ivo Josipović. 32-godišnji Karlovčanin je za 38 minuta zabio 31 poen (7/12 šut za dva, 3/4 za tri poena), čemu je dodao šest skokova, dvije ukradene lopte, jednu asistenciju i osam iznuđenih prekršaja, što je bilo dovoljno za 87:79 domaću pobjedu protiv Egalea.

Najveću pomoć Josipović je imao u bivšem igraču Splita i Union Olimpije, Jimmy Oliveru, koji je odigrao cijelu utakmicu i završio na 18 ubačenih poena. Kod Egalea se izdvojio prvi igrač momčadi Keidren Clark sa 28 poena, dok je 14 ubacio Vasilis Soulis. U redovima Apollona u igru nije ulazio Goran Starčević.

Niti domaći teren nije pomogao Makedonikosu da dođe do četvrte pobjede u sezoni jer su već na poluvremenu gubili sa 16 poena razlike, a utakmicu su završili sa 73:86 za AEP Olympias. Za domaću momčad, koja je u ne tako dalekoj prošlosti bila i finalist Uleb kupa, nije igrao Ozren Mišić, a najbolji strijelci susreta sa 18 poena su bili Miloš Pavlović za Makedonikos i Corey Albano za AEP.

Težak, a pokazao se i nemoguć, posao je imala momčad AEK-a, koja se kao i Apollon nalazi pri dnu tablice sa samo pet pobjeda. U 17. kolu bolji je bio Maroussi sa 86:69, a bivšem euroligašu nije pomogao niti Jasmin Perković, koji je zabio osam poena (2/5 šut) uz četiri skoka i jednu ukradenu loptu. Joško Garma je za poraženu momčad igrao sedam minuta i zabio tri poena (1/1 šut), čemu je dodao jedan skok.

Neuspjeh na gostovanju je zabilježio i PAOK, koji je sa 71:80 izgubio kod Panelliniosa. U hrvatskom dvoboju uspješniji je bio Dubravko Zemljić, koji je za domaćine igrao 11 minuta i zabio osam poena (2/4 šut) uz dva skoka i jednu ukradenu loptu. Kod PAOK-a je hrvatski centar Drago Pašalić igrao 17 minuta i ubacio šest poena (3/6 šut) uz četiri skoka i ukradenu loptu.

Grčko košarkaško prvenstvo, 17. kolo, 17. veljače 2007.:
Makedonikos - AEP Olympias 73:86
Maroussi - AEK 86:69
Apollon - Egaleo 87:79
Panellinios - PAOK 80:71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!