Košarka

Novo nadmudrivanje Repeše i Spahije, Barca u Ateni

Bruno Blumenschein • utorak, 20.02.2007.

Prve karte su se otkrili, ali gubitnici imaju još šanse za popravak. Tako će Maccabi igrati uz jak imperativ pobjede u Rimu, kao i Benetton u Trevisu protiv Dinama. Najzvučniji par je onaj atenski kojeg čine poljuljali Panathinaikos i sve bolja Barcelona...

Grupa D:

Poraz u Nokia Areni od Tau Ceramice za Maccabi znači samo jedno- potrebna je pobjeda u slijedećem susretu, a to je gostovanju u Rimu kod Lottomatice. Novi igrači i svježa energija podigla je razinu igre momčadi Jasmina Repeše na viši nivo, što znači puno teži posao za Nikolu Vujčića i ekipu.

Prvi susret je odlučen tek u produžetku kada dalekometnim šutevima Roma dolazi do pobjede koja je bila vjerojatno i najvažnija u nizu za prolaz u društvo najboljim. Maccabi nema puno izbora ukoliko ne želi kompromitirati izglede za plasman u četvrtfinale i izraelska momčad ne želi razmišljati o ničemu osim o pobjedi.

U drugom susretu Tau Ceramica će u Francuskoj kod Pau Ortheza tražiti novi uspjeh za bijeg i dodatno utvrđivanje prvog mjesta.

Grupa E:

Igra mačke i miša u grupi E, pri čemu su CSKA i Olympiakos mačke, a Joventut i Partizan miševi, nastavlja se i u drugom kolu kada Partizan gostuje u Moskvi, dok Olympiakos nakon velikog slavlja poslije uspjeha protiv Panathinaikosa ide u Badalonu na veliki ispit snage i motivacije.

Ukoliko se zna koliko je uloženo u momčad s Pireja i koliko su visoko postavljeni ciljevi u Euroligi, poraz od Joventuta se ne smatra poželjnom opcijom, dok beogradski euroligaš protiv CSKA želi pružiti što bolji otpor i iskoristiti svaku priliku koja bi se mogla pružiti. Od vijesti iz ekipa vrijedi izdvojiti kako će Joventut protiv Olympiakosa biti bez Lubosa Bartona, a gosti dolaze bez Ryana Stacka.

Grupa F:

Nitko ne voli igrati protiv ranjenog lava, a porazom od Olympiakosa u najvećem grčkom derbiju, Panathinaikos je postao upravo to. Željko Obradović oprašta svojim igračima takve poraze samo ukoliko u slijedećem susretu pokažu sve što znaju, ali ovaj put u Atenu dolazi Barcelona. Španjolski velikan je u ulaznoj formi, a odlučujući bi mogao biti ogled Diamantidis-Navarro i Marconato-Batiste.

U sjeni velikog ogleda, Efes Pilsen u Istanbulu ugošćuje Prokom Trefl, a predvođeni Nikšom Prkačinom, "pivari" će se htjeti iskupiti za uvjerljiv poraz iz prvog kola od Pantahinaikosa. Gosti će biti na pravom ispitu, pogotovo nakon što su se rastali s Justinom Hamiltonom, dok je Donatas Slanina propustio posljednji susret u poljskom prvenstvu.

Grupa G:

Veliku šansu za dobar start u Top 16 ima Unicaja jer drugu utakmicu zaredom igra na domaćem terenu i nakon prilično lagane pobjede nad Benettonom dočekuje grčki Aris. Dodatan impuls samopouzdanju košarkašima s Malage je dala pobjeda nad odličnim Real Madridom tako da će Grci imati težak posao na španjolskom otočju.

Palaverde je mjesto sastanka Benettona i Dinama iz Moskve. Domaćin će preko Marcusa Goreea tražiti prvu pobjedu u Top 16, a izabranici Dušana Ivkovića će pokušati gostujućom pobjedom napraviti veliki i značajan korak prema četvrtfinalu. Sve upućuje na neizvjesnu utakmicu u kojoj bi jedna lopta mogla presuditi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!