Košarka

Panathinaikosu laganiji trening, Makedonikos putevima Splita

Bruno Blumenschein • subota, 24.02.2007.

Gostovanje prvaka kod Egalea, strateg Panathinaikosa je iskoristio za davanje minutaže svim igračima. Za to vrijeme Jasmin Perković je predvodio AEK u pobjedi nad Makedonikosom, a slavili su i druga dva hrvatska košarkaša...

Na uvjerljivi uspjeh protiv Barcelone iz Eurolige, Panathinaikos je nadovezao još uvjerljiviju pobjedu koja je došla na gostovanju kod Egalea sa 90:62. Već je prva četvrtina završena s 11 koševa prednosti "zelenih", a prednost se povećavala i u svakoj slijedećoj dionici susreta. Priliku kod pobjednika su dobili svi igrači, a ponovno je najbolji bio Sani Bečirovič sa 18 poena.

Dolazak Makedonikosa u Atenu je za AEK imao samo jednu obvezu - pobjedu. Iskoristili su imperativ tek u drugom poluvremenu za uvjerljivih 87:66 uz 17 poena Jasmina Perkovića (7/13 šut) uz 12 skokova za double-double učinak, čemu je dodao četiri asistencije i dvije ukradene lopte.

Nevjerojatna je bila treća četvrtina koju je domaćin dobio sa 26:8 čime su preokrenuli zaostatak od deset poena s poluvremena. Joško Garma je za šest minuta ubacio pet poena (2/2 šut) uz jednu asistenciju i dvije ukradene lopte. Kod gostiju je Ozren Mišić igrao 24 minute i ubacio 13 poena (5/8 šut) uz po jednu asistenciju, skok i ukradenu loptu.

Sve bolje igre Olympije su se nastavile i na gostovanju kod AEP-a za konačnih 80:72. Kod pobjednika je ponovno dosta igrao i Vladimir Krstić, koji je za 20 minuta ubacio dva poena (1/3 šut) uz dva obrambena skoka, isto toliko asistencija i jednu ukradenu loptu. Najefikasniji je bio Matt Walsh sa 20 poena, dok je kod AEP-a 22 koša zabio Lewis Sims, što je ipak bilo nedovoljno za uspjeh.

Gostovanje Damira Miljkovića sa svojim Panioniosom je donijelo za četvrtoplasiranu momčad prvenstva peti uzastopni poraz u gostima, a u 18. kolu je bolji bio Aris sa 80:70. Na taj način se euroligaš oporavio od dramatičnog poraza kod Unicaje, a u terapiji je najbolji bio Jeremiah Massey (19 poena), a pratio ga je Alex Scales (17 koševa). Miljković je za 15 minuta zabio sedam poena (2/4 šut) uz četiri izgubljene lopte, a najbolji kod Panioniosa je bio dvojac Hutson-Winston sa po 14 poena.

Posljednju pobjedu dana jednog hrvatskog košarkaša je zabilježio Dubravko Zemljić, koji je sa Panelliniosom na gostovanju kod AEL-a slavio sa sigurnih 85:65. Zemljić je na parketu proveo 13 minuta koje je iskoristio za sedam poena (2/3 šut) uz jedan skok i asistenciju. Najviše je ubacio Mihalis Pelekanos (21 poen), a najveći otpor je kod AEL-a pružio Tomas Nagys s istim brojem postignutih poena.

Grčko košarkaško prvenstvo, 18. kolo, 24. veljače 2007.:
Egaleo - Panathinaikos 62:90
AEL - Panellinios 65:85
Aris - Panionios 80:70
AEK - Makedonikos 87:66
AEP - Olympia 72:80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!