Košarka

Nove pobjede Montepaschija i Benettona

Ivana Spahija • subota, 24.02.2007.

Odigrana su tri susreta 20. kola talijanske košarkaške lige. Košarkaši Montepaschija su očekivano došli do nove pobjede, a isto to je pošlo za rukom i košarkašima Benettona. Tisettanta Cantu je kod kuće nakon preokreta došla do vrijedne pobjede...

Nezaustavljivi Montepaschi sigurno hrli prema vrhu, momčad Air Avellina iz donjeg dijela ljestvice bila je prelagan zalogaj za vodeću momčad lige. Susret je od početka do kraja bio obilježen dobrom igrom košarkaša iz Siene koji gostima nisu dopustili priliku za preokret. Pri kraju prve četvrtine domaćini su imali +16 (28:12), a sa nešto manjom razlikom se otišlo na odmor (46:34). Treća četvrtina ponovno je donijela odličnu igru košarkaša Montepaschija, na kraju četvrtine je bilo +17 (67:50), da bi do kraja susreta domaćini još pojačali ritam i sa konačnih 83:64 do kraja slomili momčad Air Avellina.

Romain Sato iz Montepaschija je prvo ime susreta sa 18 ubačenih poena čemu je pridodao pet skokova i dvije asistencije, a iz gostujuće momčadi najviše se istaknuo Periklis Dorkofikis koji je postigao 15 poena uz dva skoka i jednu asistenciju.

Benetton je upisao novu pobjedu, ovaj put su košarkaši iz Trevisa u gostima bili bolji od momčadi Whirlpool Varesea. U prvoj četvrtini gosti su otišli na +7 (18:25), a u drugoj su pojačali ritam igre i stigli do čak +20 (25:45). Nastavak susreta donio je nešto bolju igru košarkaša Whirlpoola koji su na kraju treće četvrtine bili na -12 (48:60). U posljednjoj četvrtini domaćini su imali priliku za preokret u susretu, igra gostiju je potpuno pala, ali košarkaši iz Varesea to nisu znali iskoristiti pa je momčad Benettona upisala novu pobjedu rezultatom 77:85.

Matteo Soragna iz Benettona je bio najraspoloženiji na parketu, ubacio je 20 poena uz četiri skoka, iz Whirlpoola su najbolji bili Holland i Keys sa po 15 postignutih poena.

Tisettanta Cantu kod kuće je upisala pobjedu protiv momčadi Siviglie Wear iz Terama. U vrlo uzbudljivoj utakmici pobjednik je odlučen tek u posljednjoj četvrtini, iako je moglo završiti i drugačije. Susret su bolje otvorili gosti iz Terama koji su na kraju prve četvrtine imali +11 (8:19), a na poluvrijeme se otišlo pri +9 za Sivigliu Wear (24:33). I u nastavku su bolje krenuli košarkaši iz Terama koji su na kraju treće četvrtine imali +6 (37:43), a u posljednjoj četvrtini su se probudili domaćini koji su u uzbudljivoj završnici uspjeli doći do pobjede rezultatom 67:60.

Najviše poena na utakmici, 19, ubacio je Michael Jordan iz pobjedničke momčadi, a tome je pridodao i tri skoka i tri asistencije, a iz momčadi iz Terama najviše se istaknuo Kristaps Janicenoks sa 14 postignutih poena.

Ostali susreti ovog kola su na rasporedu sutra.

Talijansko košarkaško prvenstvo, 20. kolo, 24. veljače 2007.:
Montepaschi Siena - Air Avellino 83:64, Whirlpool Varese - Benetton Treviso 77:85, Tisettanta Cantu - Siviglia Wear Teramo 67:60.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!