Tenis

Neće živjeti na staroj slavi, ide po novu

Tea Lokas • nedjelja, 25.02.2007.

Posljednjeg dana američkog turnira u Memphisu Venus Williams je pokazala svo svoje umijeće, kako tenisko tako i ono vraćanja u ritam nakon neumornih ozljeda. Ova američka heroina uspjela je održati mini-lekciju prvoj nositeljici, Izraelki Shahar Peer koja je do finala došla zadivljujućim pobjedama. Finalni dan bio je jednosatan, barem što se pojedinačnog meča tiče...

Zaista impresivno je 26-godišnja Williams ponizila Peer. S druge strane kao da i nije bilo igračice, a posebno takve kao što je (trebala biti) Peer nakon silnih ekspresnih pobjeda.

Izraelka ni u jednom trenutku tijekom cijelog meča nije dobila priliku za break loptu, dok je Williams takvih pet iskoristila (od 11). U poenima na prvi servis također je bila dominanatna Williams, bilo je 85% naprema Peerinih mizernih 48%. No, rezultat govori sve. Izraelka je uspjela izvući samo dva svoja servisa, po jedan u svakom setu. Venusinih trijumfalnih 6:1, 6:1 i pokal u rukama dovodi je ponovno u sam vrh svjetskog tenisa od kojeg je u prošlog godini bila na izlaznim vratima.

Williamsice su ponovno zavladale ženskim tenisom i neće ih biti lako zaustaviti. Izgleda da im 60 turnira i 13 Grand Slamova ipak nije popunilo police...

U konkurenciji parova slavile su Australke Pratt i Stewart pobjedivši slovačko-japansku kombinaciju Gajdosova/Morigami rezultatom 7:5, 4:6 i 10:5.

WTA Memphis, 25.2.2007., finale: Venus Williams (USA, 7) - Shahar Peer (ISR, 1) 6:1, 6:1.

WTA Memphis, 25.2.2007., parovi, finale: Pratt/Stewart (AUS/AUS, 4) - Gajdosova/Morigami (SVK/JPN) 7:5, 4:6, 10:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolWTA Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!