Rukomet

Losert i Vori protiv Alilovića za Kup Kralja

Ivan Ambroš • subota, 10.03.2007.

U petak i subotu odigrani su četvrtfinalni i polufinalni susreti španjolskog Kupa za rukometaše. Umorni od europskih ispita već su u četvrtfinalu eliminirani Portland San Antonio i Ciudad Real te branitelj naslova, Valladolid. U polufinalu nije bilo iznenađenja, tako da će se u nedjelju, u finalu Kupa Kralja sastati Ademar Mirka Alilovića i Barcelona Venia Loserta i Igora Vorija...

Kup Kralja, Dan prvi

U prvom susretu četvrtine finala Kupa Kralja, devetoplasirana ekipa Asobal lige Algeciras je sa 30:25 (15:12) iznenađujuće porazila vodeću ekipu španjolske lige, Portland San Antonio. Umor nakon teških susreta u Ligi prvaka je nažalost uzeo svoje, tako da su se Balić i Dominiković morali prerano oprostiti od ovog natjecanja. Algeciras je vodio cijelu utakmicu, a najbolji je strijelac bio Bermejo sa sedam golova, koliko je postigao i Vugrinec. Od naših, Ivano Balić je postigao pet, a Davor Dominiković jedan pogodak.

Ademar se također pobrinuo za senzaciju izbacivši aktualnog pobjednika španjolskog Kupa, Valladolid. U infarktnoj utakmici odlučivali su sedmerci. Nakon prvog poluvremena Valladolid je imao vodstvo 17:12, međutim u drugom poluvremenu Ademar sve vraća na početak i regularni dio završava s rezultatom 30:30. Ni nakon produžetaka koji su završili 35:35 nije se znao pobjednik. Tek su sedmerci donijeli osmijehe na lica navijača Ademara, a Valladolid otpravili kući. Igrač utakmice bio je super raspoloženi Muratović koji je iz igre postigao 11 golova.

Barcelona je uspjela iznenaditi favorita Ciudad Reala i na kraju slaviti sa 32:26 (11:14). Nakon odličnog prvog dijela izabranika Talanta Dujshebaeva, Barcelona radi preokret u drugom dijelu predvođena izvrsnimVeniom Losertom na vratima te raspoloženim Victorom Tomasem. Za Ciudad Real Mirza Džomba je postigao tri, a Petar Metlicic jedan gol. Uz izvrsnog Loserta na vratima, u pobjedi Katalonaca je sudjelovao i Igor Vori s dva gola.

U izjednačenom susretu Aragon je u posljednjim minutama došao do pobjede nad Alteom 26:25 (12:12). U pobjedničkoj ekipi ovaj su puta ključni bili Carton s osam i Doder s pet golova.

Kup Kralja, Dan drugi

U prvom polufinalnom dvoboju Barcelona je očekivano porazila Aragon 34:29 (19:15). Susret je bio rutinske naravi jer su Katalonci od prve do zadnje sekunde sve konce držali u svojim rukama. Najraspoloženiji je bio Juanin Garcia s osam golova, dok je naš Igor Vori postigao četiri.

Ademar je u drugom polufinalu bio uvjerljiv protiv Algecirasa 29:21 (18:12). Već nakon prvog dijela koji je završio rezultatom 18:12, bio je poznat pobjednik i suparnik Barcelone u finalu. Oscar Perales je bez jednog jedinog promašaja devet puta parao mrežu Algecirasa i nesumnjivo je bio najzaslužniji za uspjeh svoje ekipe.

Kup Kralja, četvrtfinala:
Algeciras – Portland 30:25
Ademar – Valldolid 35:35
Barcelona – Ciudad Real 32:26
Altea – Aragon 25:26

Kup Kralja, polufinala:
Algeciras - Ademar 21:29
Barcelona – Aragon 34:29

Kup Kralja, Finale:
Ademar - Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!