Košarka

Povratak kraljeva za nadu

Bruno Blumenschein • utorak, 13.03.2007.

Polufinale Uleb kupa je spojilo dva najveća favorita za osvajanje vrijednog europskog natjecanja, a nakon prve utakmice Unics Kazan će zasigurno žaliti iako u Madrid na uzvrat putuju sa sedam koševa viška...

Obrana je bila zaštitni znak Unicsa u ovogodišnjem natjecanju Uleb kupa, pa tako i u 36 minuta protiv Real Madrida. Donijela im je i velikih 20 koševa prednosti (72:52) nakon polaganja Jaroda Stevensona, ali su tada košarkaši domaćina stali igrati misleći da je gotovo. Upravo taj trenutak je čekao iskusni Real i preko Karema Tuncerija te pogotovo Charlesa Smitha došao na 76:69, što im ostavlja veliku nadu.

Ruska momčad može pogotovo žaliti ako se uzme u obzir da su zadržali Real na 47 poena u tri četvrtine, dok su u napadu ubacivali razigrana braća Lavrinovič (zajedno 31 poen, 15 skokova i pet blokada) i bivši "cibos" Jerry McCullough. Dokazao je iskusni Amerikanac kako nije zaboravio igrati košarku zabilježivši za 34 minute, 15 poena (3/3 šut za tri poena), sedam skokova i tri asistencije.

Madrižani su se mučili duž cijelog susreta, a najveći broj lopti je išao na Smitha (26 poena, šut 9/15) i Felipe Reyesa (22 poena, šut 6/11), dok je ostatak momčadi ubacio tek 21 poen. U takvoj igri nije bilo mjesta za hrvatskog reprezentativca Marka Tomasa, koji je u nekoliko navrata ulazio u igru, skupio deset minuta, što je Križevčaninu bilo dovoljno za tri skoka i jednu asistenciju.

Uleb kup, polufinale, 13. ožujka 2007.:
Unics Kazan - Real Madrid 76:69

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!