Košarka

Repriza prošlogodišnjeg finala i španjolski derbi

Bruno Blumenschein • četvrtak, 15.03.2007.

Pet odigranih utakmica druge faze Eurolige dalo je odgovore na pitanja o šest od osam četvrtfinalista najjačeg europskog natjecanja. Tako će se za mjesto na Final Fouru sukobiti aktualni prvak Europe, moskovski CSKA i Maccabi iz Tel Aviva, dok je drugi par onaj španjolski, između Unicaje i Barcelone...

Još samo jedna utakmica dijeli najbolje europske klubove od ključne faze Eurolige. Četvrtfinale je minimalni cilj za većinu sudionika te poraz donosi nezadovoljstvo, dok pobjeda znači i plasman na atenski Final Four, a zna se da je na Finalu Fouru sve moguće.

Popunjeno je šest od osam mjesta, a upitne su imena drugoplasiranih momčadi skupina E i G. Poznati sudionici četvrtfinala su: Tau Ceramica i Maccabi (skupina D), CSKA Moskva (skupina E), Panathinaikos i Barcelona (skupina F) te Unicaja (skupina G).

Posljednjeg dana faze Top 16 najnapetije će biti za Partizan, odnosno Olympiakos te za Benetton, odnosno moskovski Dinamo. Odluka u skupini E je vrlo jednostavna, Olympiakosu za prolaz u četvrtfinale treba pobjeda na domaćem parketu nad Joventutom, dok Partizan traži uspjeh nad CSKA i poraz Olympiakosa, jer je izgubio dva puta od grčkog predstavnika.

Uspješniji od ta dva kluba igrat će protiv Tau Ceramice. Skupina G daje direktan dvoboj Dinama i Benettona, a kako su obje momčadi na omjeru 3-2 pobjednik susreta u Moskvi prolazi u četvrtfinale i susret s Panathinaikosom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!