Tenis

Federeru, čuvaj se, dolazi!

Ivana Spahija • petak, 23.03.2007.

Zbog kiše koja je padala gotovo cijeli dan, odigrano je samo deset mečeva Masters Series turnira u Miamiju. Od turnira se iznenađujuće oprostio Rus Andrejev čiji su prijašnji rezultati najavljivali senzaciju, a veteran Tim Henman podijelio je Federerovu sudbinu iz Indian Wellsa...

Guillermo Canas, povratnik na teniske terene, nastavlja s dobrim rezultatima. Nakon što je prošlog tjedna u ranoj fazi iz turnira izbacio Federera, argentinski kvalifikant je u prvom kolu Miamija eliminirao legendarnog Tima Henmana. Canas je Henmana svladao u tri seta nakon sat i pedeset minuta igre. U prvom setu igra Engleza je bila na višoj razini, uspio je sačuvati tri break prilike i iskoristiti jednu što mu je bilo dovoljno da uzme set rezultatom 6:3.

Drugi set je bio vrlo izjednačen, Canas je čak šest puta bio prisiljen braniti svoj servis, tri puta je uzeo servis Henmanu, a tako i set rezultatom 6:2. U trećem setu dominirao je Argentinac koji je imao nevjerojatnih 93 posto prvog servisa, breaknuo je Henmana tri puta i s konačnih 3:6, 6:2, 6:1 upisao pobjedu koja ga vodi u drugo kolo gdje ga čeka Španjolac Ferrero.

Igor Andrejev, Rus čija je forma na početku sezone bila na visokoj razini, poražen je već u prvom kolu turnira. Nakon nešto manje od dva sata igre nadigrao ga je Amerikanac Sam Querrey, trenutno 69. tenisač svijeta. Iako je prvi set uzeo Andrejev rezultatom 7:5, u druga dva je dominirao Amerikanac i s 5:7, 6:4, 6:2 plasirao se u drugo kolo gdje će pokušati iznenaditi prvog igrača svijeta.

Querrey je već najavio i svoju "taktiku" protiv Federera, izjavio je da će pokušati vratiti svaku loptu i moliti Boga da te povratne lopte završe unutar terena.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Kvalifikant Kevin Kim iznenadio je Nijemca Benjamina Beckera porazivši ga u prvom kolu nakon tri odigrana seta. U prvom setu Amerikanac je zahvaljujući jednom breaku slavio sa 6:4, u drugom mu se Becker revanširao i uzeo set rezultatom 6:3. Odlučujući set donio je lošu igru Nijemca koji je ostao na samo 48 posto prvog servisa, što je Kim itekako znao iskoristiti i nakon tri breaka Amerikanac je zasluženo slavio.

Francuz Julien Bennetau također se razočarao već na otvaranju turnira, od njega je sa dva puta po 6:4 bolji bio američki kvalifikant Amer Delic. Iako je meč bolje otvorio Francuz, Delic je spasio čak osam od deset break prilika, a četiri osvojena servisa Francuza bila su mu dovoljna da uzme i set. U drugom setu nije bilo toliko napeto, Bennetau je izgubio servis dva puta, Delic jednom, nakon čega je upisao pobjedu.

U domaćem meču između Robbyja Gineprija i Vincenta Spadeaje, pobjedu je odnio veteran Spadea koji je sa 6:1, 6:3 nadigrao mlađeg sunarodnjaka. Spadea je iskoristio ukupno pet od sedam break prilika u meču i upisao pobjedu koja ga vodi u drugo kolo turnira gdje ga čeka 11. nositelj, David Nalbandian.

Nijemac Florian Mayer nije se dugo mučio na terenu protiv Rusa Kunjicina, nakon samo 47 minuta igre Mayer je slavio sa 6:1, 6:0. U meču u kojem je Nijemac dominirao od početka do kraja Kunjicin nije imao priliku za preokret, Mayer mu je ukupno šest puta oduzimao servis i plasirao se u drugo kolo gdje ga čeka Amerikanac Kim.

Od ostalih mečeva valja izdvojiti pobjedu ruskog "lucky losera" Jevgenija Koroljeva koji je u prvom kolu svladao Francuza Gicquela sa 6:4, 6:2, a rutinsku je pobjedu upisao i Sebastien Grosjean koji je u dva seta porazio Nizozemca Verkerka.

ATP Masters Series Miami, prvo kolo: Canas (Argentina) - Henman (Velika Britanija) 3:6, 6:2, 6:1, Querrey (SAD) - Andrejev (Rusija) 5:7, 6:4, 6:2, Kim (SAD) - Becker (Njemačka) 6:4, 3:6, 6:2, Delic (SAD) - Bennetau (Francuska) 6:4, 6:4, Spadea (SAD) - Ginepri (SAD) 6:1, 6:3, Mayer (Njemačka) - Kunjicin (Rusija) 6:1, 6:0, Koroljev (Rusija) - Gicquel (Francuska) 6:4, 6:2, Grosjean (Francuska) - Verkerk (Nizozemska) 6:3, 6:4, Starace (Italija) - Kuznetsov (SAD) 6:4, 7:6(4), Greul (Njemačka) - Udomchoke (Tajland) 6:7(2), 6:2, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!