Košarka

Moćni PAO i CSKA

Branimir Korać • četvrtak, 22.02.2007.

Panathinaikos i CSKA bili su najuvjerljiviji u prvim susretima drugog kola drugog kruga Eurolige. U derbiju u Ateni Panathinaikos je "uništio" Barcelonu dok je CSKA u Moskvi očekivano očitao lekciju Partizanu. Pobjede su upisali i Benetton i Unicaja...

Skupina E

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

U prvom susretu skupine E CSKA je s lakoćom svladao beogradski Partizan 67:44. Poznata obrana Moskovljana predstavljala je višu dimenziju za Partizan koji je u cijelom drugom poluvremenu ubacio tek 17 poena. Konačni rezultat dovoljno govori, CSKA je dominirao u svakom segmentu utakmice i apsolutno zasluženo bilježi pobjedu. Tek jedan dvoznamenkasti u gostujućem sastavu, potpuno "zakočen" njihov najbolji igrač Predrag Drobnjak i aktualni prvak Europe na kraju pobjeđuje s plus 23. Kod CSKA po 11 poena ubacili su Oscar Torres i Matjaž Smodiš dok je deset dodao Anton Ponkrašov. Jedini kod Partizana s dvoznamenkastim brojem poena bio je Kosta Perović koji je ubacio deset poena.

Skupina F

Veliki derbi skupine F igran je u Ateni gdje je Panathinaikos ugostio Barcelonu. Nije dugo trebalo domaćinu da ostvari visoku prednost koju je do kraja susreta rutinski održavao. Već prva četvrtina otišla je na stranu Panathinaikosa s visokih 32:15, a još veći problem po goste bila je indisponiranost nekadašnjeg igrača PAO-a Jake Lakoviča koji je uspio brzinski skupini dvije osobne pogreške te zbog toga i kasnije slabe igre, veći dio susreta prosjedio na klupi. Na poluvremenu PAO je već bio na plus 20 i samo je bilo pitanje na kolikoj prednosti će se rezultat zaustaviti. Na kraju je bilo 102:82 za Atenjane.

Kod Panathinaikosa u nizu raspoloženih igrača istaknuli su se Sani Bečirovič s 24 poena (šest trica) i pet asistencija te Dimitrios Diamantidis sa 17 poena i sedam asistencija. Kod gostiju Juan Carlos Navarro 21 poen i devet asistencija te Jordi Trias 16 poena i sedam asistencija. Roko Ukić za 20 minuta ubacio je devet poena (4/6).

Skupina G

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Benetton je još jednom briljantnim ulaskom u utakmicu slomio protivnika. Ovaj put u Trevisu je gostovao moskovski Dinamo, nimalo lagan protivnik koji je u prošlom kolu odnio bodove s vrućeg terena u Solunu. No Benetton je startao u utakmicu dobivši prvu četvrtinu 25:9 i Moskovljani više nisu ozbiljnije zaprijetili. Konačnih 74:55 na kraju susreta malo tko je očekivao. Kod Benettona najistaknutiji bili su Preston Shumpert s 15 poena i šest skokova te Nikolaos Zisis sa 14 poena. U gostujućem sastavu Bojan Popović 17 poena i šest skokova te Lazaros Papadopoulos 17 poena i osam skokova.

Najneizvjesniji susret prvog dana drugog kola Eurolige igran je u Malagi gdje je Unicaja s tijesnih 76:74 svladala Aris. Aris je išao na sve ili ništa tražeći iskupljenje za poraz od Dinama u prvom kolu, ali Unicaja je na kraju zahvaljujući mirnoj ruci Bernija Rodrigueza s linije slobodnih bacanja odnijela pobjedu. Najbolji kod Unicaje bili su Kostas Vasiliadis sa 16 poena i sedam skokova te Berni Rodriguez s 15 poena. Kod gostiju iz Grčke po 15 poena američka trojka Alex Scales, Michael Wilkinson i Jeremiah Massey .

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!