Tenis

Don't cry for them, Argentina

Ivana Spahija • četvrtak, 22.02.2007.

Treći dan turnira u Buenos Airesu bio je iznimno loš za domaće tenisače. Zbog ozljeda su se povukli Agustin Calleri i Jose Acasuso, a dvije najveće argentinske nade, prvi nositelj Nalbanidan i šesti nositelj Gaudio doživjeli su poraze...

U drugom susretu četvrte skupine, Argentinac Juan Ignacio Chela svladao je Španjolca Alberta Martina. Chela, koji je na ovom turniru postavljen za sedmog nositelja, Španjolcu je prepustio tek četiri gema u cijelom meču i sa 6:1, 6:3 približio se na korak četvrtfinalu. Idući meč Chela igra protiv Igora Andrejeva.

U trećoj skupini, domaći igrač Martin Vassallo Arguello uzeo je pobjedu nad Talijanom Stefanom Galvanijem. Arguello je dominirao prvim setom kojega je priveo kraju rezultatom 6:2, a u drugom setu bio mu je dovoljan jedan break da uzme i konačnu pobjedu. Vassallo Arguello do sada ima jedan poraz i jednu pobjedu tako da njegov ulazak u četvrtfinale ovisi o susretu Almagra i Galvanija.

Vezane vijesti

Još jedan Argentinac je ostvario pobjedu u trećem danu turnira u Buenos Airesu, Diego Hartfield koji se nalazi u sedmoj skupini, nije se puno mučio u meču protiv sunarodnjaka Joesa Acasusa. Nakon što je Hartfield osvojio prvi set rezultatom 6:3, Acasuso mu je zbog ozljede lakta predao meč. Odlučujući meč za četvrtfinale Hartfield će odigrati protiv sunarodnjaka Roitmana.

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Petrinović

Francuz Nicolas Devilder pobrinuo se da ne bude monotonije u trećem danu turnira. Devilder, koji je u osmu skupinu ušao nakon kvalifikacija, u današnjem je meču svladao drugog nositelja, Španjolca Juana Carlosa Ferrera. Iako je Ferrero odličnom igrom osvojio prvi set rezultatom 6:1, nakon tie - breaka u drugom setu koji je otišao na stranu Francuza, Ferrerova igra se totalno raspala. Devilder je rutinski prošetao trećim setom gdje Ferrero nije uzeo niti jedan gem, bilo je 6:0. Ferrero je imao čak dvanaest break prilika u posljednja dva seta, a nije iskoristio nijednu.

Argentinac Calleri, koji se nalazi u šestoj skupini zajedno sa Španjolcem Montanesom i Brazilcem Sarettom, zbog ozljede leđa povukao se iz turnira. Njega je zamijenio "lucky loser", Čeh Jiri Vanek. Čeh nije imao sreće u svom prvom meču u Round Robin, od njega je u tri seta bolji bio Flavio Saretta. Meč je počeo izjednačeno, prva dva seta odlučena su u tie - breaku, a u posljednjem setu Saretta je pokazao nešto bolju igru od Vaneka i zasluženo upisao pobjedu.

Još jedna domaća uzdanica, Juan Monaco, u susretu druge skupine bez većih je poteškoća svladao Talijana Staracea. U prvom setu Argentinac je slavio sa 6:3, u drugom je jednim breakom došao do 6:4 i pobjede koja ga približava četvrtfinalu.

Gaston Gaudio, uz Nalbandiana najveća argentinska nada za osvajanje naslova, poražen je u svom prvom meču u petoj skupini. U samo 64 minute igre deklasirao ga je Španjolac Ruben Ramirez Hidalgo s dva puta po 6:1. Ovim porazom Gaudiu su dosta smanjene šanse za prolazak u četvrtfinale.

U posljednjem meču dana odigranom kasno sinoć, prvi nositelj David Nalbandian oprostio se od nastavka turnira. Nakon dva sata i pet minuta igre, svladao ga je sunarodnjak Guillermo Canas. Canas je imao devet break prilika u meču, iskoristio je četiri i to mu je bilo dovoljno da sa dva puta po 6:4 isprati prvog nositelja na tribine. Za prolaz u četvrtfinale odlučit će izravan dvoboj Canas - Horna, jer je i Peruancu pošlo za rukom poraziti Nalbandiana.

ATP Buenos Aires, 21. veljače 2007.: Chela (Argentina, 8) - Martin (Španjolska) 6:1, 6:3, Vassallo Arguello (Argentina) - Galvani (Italija) 6:2, 6:4, Devilder (Francuska) - Ferrero (Španjolska, 2) 1:6, 7:6, 6:0, Saretta (Brazil) - Vanek (Češka) 7:6, 6:7, 6:3, Monaco (Argentina) - Starace (Italija) 6:3, 6:4, Ramirez Hidalgo (Španjolska) - Gaudio (Argentina, 6) 6:1, 6:1, Canas (Argentina) - Nalbandian (Argentina, 1) 6:4, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!