Tenis

Očekivan rasplet u Dubaiju

Deni Kirinčić • petak, 23.02.2007.

Četvrtfinalni dan u Dubaiju prošao je bez iznenađenja. Prva nositeljica Justine Henin napokon je pokazala svoju pravu igru i završila priču u dva seta, dok je Amelie Mauresmo imala dosta težak zadatak. Švicarka Martina Hingis naletila je na prepreku u liku Jelene Janković koja je još jednom odirala odličan susret...

Napokon je i Henin ostvarila pobjedu bez muke. Nakon velike borbe sa Tamirom Paszek, Belgijka je protiv Eleni Daniilidou pokazala svu raznovrsnost svoje igre. Henin je bila efikasna na svoj prvi servis i stvarala opasnost na svakom servis gemu Grkinje. Bez imalo problema Henin zasluženo sa 6:0, 6:2 odlazi u polufinale.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U polufinalu ju čeka njezina suigračica iz pustinje Svjetlana Kuznjecova koja je sa 6:3, 6:4 eliminirala Patty Schnyder. Kuznjecovoj su za pobjedu bila dovoljna dva breaka, jedan u prvom i jedan u drugom setu. Niti jednom nije izgubila svoj servis, a tome je pomogla i izrazita uspješnost na drugi servis (16/22). Schnyder je imala odličan prvi servis nakon kojeg je dobila čak 72% poena. Ipak, uz neiskorištenih pet break lopti nije mogla ugroziti Ruskinju.

Peta nositeljica Jelena Janković i dalje pobjeđuje. Hingis je u prvom setu imala 4:2, ali Janković se vratila, izborila tie break i uzela prvi set sa 7:3. U drugom je preuzela kontrolu i lako sa 6:2 otišla u polufinale gdje ju čeka drugopostavljena Mauresmo koja je izborila tešku pobjedu protiv Daniele Hantuchove.

Prvi set je otišao na stranu Mauresmo sa 6:3, a istom mjerom je Slovakinja uzvratila u drugom iskoristivši jednu jedinu break priliku u drugom setu. U trećem je Hantuchova dva puta imala prednost breaka, ali ju nije znala iskoristiti. Kod 5:4 Mauresmo stvara pritisak, a na meč lopti Hantuchova radi još jednu neprisiljenu pogrešku i daje pobjedu Mauresmo.

I u parovima su nositeljice bile uspješne. Prvopostavljene Cara Black i Liezel Huber su sa 7:5, 6:3 izbacile Maru Santangelo i Vladimiru Uhlirovu, dok su druge nositeljice Francesca Schiavone i Katarina Srebotnik sa 6:0, 7:6(2) svladale Andreu Ehritt Vanc i Anastassiju Rodionovu. Hantuchova je nakon poraza u singlu našla zadovoljstvo u paru sa Ai Sugiyamom. One su lako sa 6:3, 6:1 slavile nad Janette Husarovom i Kvetom Peschke.

WTA Dubai, 22.2.2007., četvrtfinale, :Justine Henin (BEL, 1) - Eleni Daniilidou (GRE) 6:0, 6:2, Svjetlana Kuznjecova (RUS, 3) - Patty Schnyder (SUI, 6) 6:3, 6:4, Jelena Janković (SRB, 5) - Martina Hingis (SUI, 4) 7:6(3), 6:2, Amelie Mauresmo (FRA, 2, WC) - Daniela Hantuchova (SVK, 8) 6:3, 3:6, 6:4.

WTA Dubai, 22.2.2007., četvrtfinale, parovi, :Black / Huber (ZIM/RSA, 1) - Santangelo / Uhlirova (ITA/CZE) 7:5, 6:3, Hantuchova / Sugiyama (SVK/JPN, 3) - Husarova / Peschke (SVK/CZE) 6:3, 6:1, Schiavone / Srebotnik (ITA/SLO, 2) - Ehritt Vanc / Rodionova (ROM/RUS) 6:0, 7:6(2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolWTA Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!