Tenis

Henin obranila Dubai

Deni Kirinčić • nedjelja, 25.02.2007.

Prva nositeljica Justine Henin uspješno je obranila prošlogodišnji naslov na WTA turniru u Dubaiju i osvojila ukupno svoj četvrti naslov na ovom turniru. Iako kroz tjedan nije pokazivala svoju najbolju igru, u finalu je odigrala izvrstan meč i zasluženo slavila u dva seta protiv Amelie Mauresmo...

Henin je naučila polufinalnu lekciju protiv Svjetlane Kuznjecove kada je očajno krenula od samog početka. Protiv Mauresmo krenula je agresivno i sa dva breaka došla do 4:1. Mauresmo je uspjela vratiti jedan break, a imala je i priliku doći na 4:4. Ipak, održala je servis do kraja seta za 6:4.

Drugi set je bio izjednačen od početka. Obje igračice su održale svoje servise do 5:5 bez većih problema. Kod 5:5 Henin je stvorila pritisak i bez izgubljenog poena uzela servis Mauresmo. Na servisu za meč nije problema i Henin uzima prvi naslov sezone, te ukupno četvrti u Dubaiju.

U konkurenciji parova, najbolji par sezone Cara Black i Liezel Huber i dalje nastavlja s dominacijom. U finalu su sa 7:6(6), 6:4 bile bolje od Svjetlane Kuznjecove i Alicie Molik. Naslovom u Dubaiju osvojile su četvrti naslov zaredom i ostvarile 18. pobjedu u nizu.

WTA Dubai, 24.2.2007., finale, :Justine Henin (BEL, 1) - Amelie Mauresmo (FRA, 2, WC) 6:4, 7:5.

WTA Dubai, 24.2.2007., finale, parovi, :Black / Huber (ZIM/RSA, 1) - Kuznjecova / Molik (RUS/AUS, WC) 7:6(6), 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolWTA Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!