Tenis

Njemice kobne za Kostanić-Tošić i Gregorić

Hrvoje Rafaelić • nedjelja, 25.02.2007.

WTA turnir u Kataru neće ugostiti u glavnom ždrijebu hrvatske predstavnice Jelenu Kostanić-Tošić i Martinu Gregorić jer su obje u kvalifikacijskim susretima izgubile od svojih suparnica. Kobne po naše igračice bile su državljanke Njemačke...

Jelena je prvo kolo kvalifikacija za glavni turnir u Kataru prošla sa 2-1 u setovima protiv Nijemice Stephanie Gehrlein. Već u ovom susretu dalo se naslutiti da će imati problema u hvatanju glavnoga turnira. Prvi set je osvojila sa 6:3, da bi drugi set izgubila identičnim rezultatom. U trećem odlučujećem setu, Kostanić je pomela svoju suparnicu s uvjerljivih 6:0.

U drugom kvalifikacijskom meču, Jelena je morala potpisati poraz protiv Julie Goerges, koja također dolazi iz Njemačke. Nijemica je glatko pobijedila sa 2-0 u setovima, ostavivši Kostanić-Tošić na samo pet osvojenih igri (6:1, 6:4). Meč je trajao malo više od sat vremena, a Kostanić-Tošić nije imala rješenja za raspoloženi servis i forehand svoje suparnice. Iako je imala veći postotak prvog servisa od Georges (75%-60%), Njemica je imala pet as servisa dok je Jelena ostala bez ijednog. Presudili su poeni na prvi servis kojih je Goerges osvojila 40% (19-48) dok je Jelena bila tek na 22% (7-32).

Martina Gregorić također je ostala bez prilike za nastup na glavnom turniru u Kataru. Iako meč nije odigran do kraja zbog Martinine predaje, susret je odlučen i prije toga uvjerljivim nastupom Andree Petković koja je prvi set dobila sa 6:0, a pri rezultatu 3:0 u drugom setu, Gregorić je predala meč.

WTA Qatar, kvalifikacije: Julia Goerges (Njem) - Jelena Kostanić-Tošić (Hrv) 6:1, 6:4; Andrea Petković (Njem) - Martina Gregorić (Hrv) 6:0, 3:0 (predaja).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolWTA Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!