Nogomet

Inter i Roma sigurno, Igor Budan strijelac

Ivana Spahija • nedjelja, 25.02.2007.

U susretima 25. kola Serie A nije bilo većih iznenađenja. U golijadi u Ceseni, gdje je Inter gostovao kod Catanije, crno - plavi su postigli čak pet pogodaka. Roma je upisala sigurnu pobjedu protiv Reggine, a Igor Budan je bio strijelac u Parminom remiju sa Udineseom...

Inter je na gostovanju kod Catanije ostvario pobjedu u susretu prepunom prilika i pogodaka. Inter je od početka utakmice imao igru u svojim nogama, prvo je u 10. minuti Ibrahimović odlično dodao za Cruza koji je gađao pokraj gola, a devet minuta kasnije Samuel je pokušao volejem dovesti Inter u vodstvo, ali je bio neprecizan.

U 20. minuti Interovi igrači su tražili jedanaesterac jer je Stovini igrao rukom u šesnaestercu, ali sudac je na te zahtjeve samo odmahnuo rukom. Dobra igra crno - plavih nastavila se do kraja poluvremena, a njihov je trud nagrađen u 45. minuti susreta kada je Samuel glavom pogodio mrežu Catanije za vodstvo Intera od 1:0.

U nastavku susreta nije se dugo čekalo na pogodak, već u 49. minuti Solari je Interovo vodstvo povećao na 2:0. Minutu nakon toga Cruz je bio u prilici povećati vodstvo Intera na 3:0, ali je njegov udarac otišao preko grede. U 57. minuti susreta Grosso je postigao treći pogodak za Inter, iz mrtvog kuta je lobom uspio svladati Catanijinog vratara Pantanellija.

U 64. minuti Spinesi je uspio smanjiti vodstvo Intera na 3:1, a samo tri minute kasnije Ibrahimović je ponovno povećao Interovo vodstvo, crno - plavi su poveli sa 4:1. Čini se kako je drugo poluvrijeme probudilo igraače obiju momčadi, u 74. minuti Corona je pogodio lijevi donji kut Julia Cesara i smanjio vodstvo Intera na 4:2. Pet minuta poslije toga, Cruz je iz blizine svladao Pantanellija i ponovno doveo Inter u vodstvo od tri gola razlike, bilo je 5:2. Susret je i završio tim rezultatom, a Inter je broj svojih pobjeda povećao na 17.

Fiorentina je kod kuće svladala Empoli rezultatom 2:0. U 15. minuti susreta Liverani je sa 25 metara udaljenosti uputio udarac prema vratima Empolija, ali je vratar Balli bio na mjestu. Dvije minute kasnije, Mutu je prošao dva Empolijeva braniča, ali udarac koji je uputio prema gostujućim vratima nije bio preczian.

Fiorentina je u vodstvo došla u 26. minuti susreta, Mutu je briljatnim volejem prebacio loptu preko Ballija koji tu ništa nije mogao. U 33. minuti Toni je glavom krenuo prema vratima Empolija, ali sudac je dosudio zaleđe. Pred sam kraj poluvremena, u 42. minuti, Empolijev igrač Moro je rukom igrao u šesnaestercu, ali sudac nije pokazao na bijelu točku.

U drugom poluvremenu nastavio se pritisak domaćih igrača na obranu Empolija, prilike su sijevale jedna za drugom i pravo je čudo kako su viole postigle tek jedan pogodak. Igra Empolija se totalno raspala, Mutu je nekoliko puta sam izišao ispred Ballija, ali njegovi udarci su završavali pokraj gola. U 75. minuti susreta Jorgensen je dodao loptu za Pasqualea koji je nesebično proslijedio prema Toniju, a Fiorentinin golgeter je bez problema pospremio u praznu mrežu za vodstvo Fiorentine od 2:0. Do kraja susreta nije bilo većih prilika, Fiorentina je upisala novu pobjedu i trenutno je na 11. mjestu na ljestvici.

Roma je kod kuće upisala pobjedu protiv Reggine, susret je završio rezultatom 3:0. Već u devetoj minuti Tonetto je bio u prilici dovesti Romu u vodstvo, njegov udarac je u posljednji čas skinuo gostujući vratar Campagnolo. Minutu poslije, Pizzaro je bio neprecizan. Sredinom poluvremena igrači Rome su imali nekoliko prilika za vodeći pogodak, ali ih nisu iskoristili. U 37. minuti Totti je sa preko 20 metara uputio udarac prema vratima Reggine, ali Campagniolo je jedva obranio taj udarac.

U otvaranju drugog dijela vukovi su krenuli silovito znajući da im je vodeći pogodak itekako potreban. Nisu dugo čekali, u 55. minuti susreta Totti je sa sredine terena uputio udarac prema Tavanu koji je iz blizine pogodio desni kut Campagniola za vodstvo Rome od 1:0. Gostujući igrači su protestirali tražeći zaleđe, ali sudac je priznao pogodak.

Točno deset minuta kasnije, u 65. minuti, Mexes je glavom pronašao desni gornji kut vratara Pantanellija i povećao vodstvo Rome na 2:0. U 84. minuti Totti nije uspio realizirati dosuđeni jedanaesterac, Campagniolo je obranio njegov udarac nakon čega mu je Totti uputio par ružnih riječi. Dobru igru Rome potvrdio je Pizarro u 90. minuti kada je postigao pogodak za vodstvo i konačnu pobjedu Rome od 3:0.

Lazio je u gostima kod Cagliarija došao do vrijedne pobjede rezultatom 2:0. Lazio je došao u vodstvo u 21. minuti susreta. Ledesma je odlično pronašao Cribarija koji je glavom zatresao mrežu domaćina. U 35. minuti Rocchi je odličnim pogotkom povećao vodstvo Lazija na 2:0. Nakon odličnog prodora po desnoj strani, uputio je neobranjiv udarac u desni gornji kut vratara Fortina.

Drugo poluvrijeme donijelo je slabiju igru i jedne i druge momčadi, igrači Cagliarija su krenuli malo bolje od momčadi Lazija, ali mreže su ostale netaknute. Lazio je rezultatom 2:0 upisao pobjedu i trenutno je na visokom četvrtom mjestu.

Parma je na gostujućem terenu remizirala sa Udineseom, susret je završen rezultatom 3:3. Iako su domaćini bolje otvorili susret, Parma je došla u vodstvo već u osmoj minuti zahvaljujući pogotku našeg Igora Budana koji je sa 25 metara udaljenosti uputio udarac u desni gornji kut mreže Udinesea.

Domaćini su nakon tog pogotka krenuli po izjednačenje do kojeg su stigli u 42. minuti susreta. Di Natale je glavom iz blizine postigao pogodak za 1:1. U nastavku susreta bolje su krenuli igrači Udinesea, u 67. minuti Parmin branič Paco je u kaznenom prostoru srušio Di Natalea koji je bio precizan sa bijele točke i doveo Udinese u vodstvo.

Deset minuta kasnije, Parravicini je kroz šumu nogu postigao pogodak za Parmu i izjednačio na 2:2. Domaćini se nisu dali, u 83. minuti Obodo je ponovno doveo Udinese u vodstvo, ali njihova sreća nije dugo potrajala, tri minute kasnije Rossi je izjednačio na 3:3 kako je susret i završio.

Messina je kod kuće upisala minimalnu pobjedu nad Sienom, a jedini pogodak u susretu postigao je Alvarez u 93. minuti susreta. Alvarez je sa 25 metara udaljenosti pronašao lijevi gornji kut Sieninog gola i upisao važnu pobjedu za Messinu koja se nalazi na 18. mjestu.

Livorno je kod kuće remizirao s Ascolijem, susret je završio rezultatom 0:0. Najveću priliku u susretu imao je Lucarelli u 77. minuti kada je pogodio gredu. Nakon ovog remija Livorno se nalazi na 12. mjestu, Ascoli je i dalje posljednji.

U posljednjem susretu ovog kola, Milan je na domaćem terenu svladao Sampdoriju rezultatom 1:0. Već u desetoj minuti Milan je ostao s igračem manje, Oddo je dobio izravni crveni karton jer je srušio Sampdorijinog Bonazzolija. U 16. minuti Jankulovski je probao dovesti Milan u vodstvo, jedva je obranio Sampdorijin vratar Castelazzi. Iako su bili s igračem manje, crveno - crni su ipak imali kakvu - takvu premoć na terenu.

U drugom dijelu nije bilo prilika ni s jedne ni s druge strane, u 55. minuti Kaka je dodao za Ronalda kojemu je ta lopta bila previsoka, Cafu je probao to ispraviti, ali njegov udarac je otišao preko gola. Jedini pogodak u susretu pao je tek u 89. minuti, Ambrosini je glavom pogodio za vodstvo i konačnu pobjedu Milana od 1:0.

Serie A, 25. kolo: Catania - Inter 2:5, Roma - Reggina 3:0, Fiorentina - Empoli 2:0, Cagliari - Lazio 0:2, Udinese - Parma 3:3, Messina - Siena 1:0, Livorno - Ascoli 0:0, Milan - Sampdoria 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!