Košarka

Pašalić odličan u pobjedi PAOK-a

Branimir Korać • ponedjeljak, 26.02.2007.

U posljednja dva susreta 18. kola grčkog prvenstva nije bilo iznenađenja. Očekivane pobjede upisali su PAOK protiv Apollona i Olympiakos protiv Maroussija. Vrlo dobru utakmicu odigrao je Drago Pašalić kod PAOK-a ostvarivši double-double...

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

PAOK je u 18. kolu grčkog prvenstva ugostio slabi Apollon i slavio 78:72. Iako rezultat sugerira kako je domaćin teško došao do pobjede, nije baš nilo tako. PAOK je već uoči posljednje dionice susreta stvorio značajnu prednost i tek u završnici gosti su uspjeli smanjiti. Najbolji kod PAOK-a bili su Vlado Šćepanović s 24 poena i naš Drago Pašalić sa 16 poena (6/11) i 13 skokova. Kod Apollona nekadašnji član Splita Jimmy Oliver ubacio je 26 poena uz šest skokova, a Costas Pashalis dodao je deset poena i šest skokova. Ivo Josipović ubacio je četiri poena (2/7) uz četiri skoka, a Goran Starčević za deset minuta napravio je tek četiri osobne pogreške.

Andrija Žižić odigrao je slabu utakmicu, ali unatoč tome Olympiakos nije imao problema s Maroussijem. Momčad iz Pireja dominirala je svih 40 minuta te ostvarila laganu pobjed 71:53. Sofoklis Schortsanitis ubacio je 18 poena uz šest skokova, a Giannis Bouroussis dodao je 13 poena i 13 skokova. Žižić je za deset minuta upisao skok, asistenciju, četiri osobne pogreške i dvije izgubljene lopte. Kod Maroussija MRenaldas Seibutis ubacio je 11 poena.

Grčko prvenstvo, 18. kolo:
PAOK - Apollon Atena 78:72, Olympiacos - Maroussi 71:53.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!