Košarka

Gershon se osvećuje Messini

Branimir Korać • utorak, 27.02.2007.

U srijedu i četvrtak na rasporedu je treće kolo drugog kruga Eurolige. Od osam odličnih susreta svakako se najviše ističe dvoboj Olympiakosa i moskovskog CSKA koji je na rasporedu u četvrtak. Zanimljivo će biti i u Barceloni gdje gostuje ranjeni Efes Pilsen kao i u Vitoriji gdje pojačana Lottomatica ide u goste oslabljenoj Tau Ceramici...

Najzanimljivija utakmica trećeg kola Eurolige igra se u Pireju gdje gostuje CSKA. Bit će to idealna prilika Piniju Gershonu da uzvrati Ettoreu Messini za poraz u finalu Eurolige prošle sezone - satisfakcija neće biti potpuna, ali barem djelomična. Dvorana Mira i prijateljstva bit će sigurno puna do posljednjeg mjesta, ali CSKA je navikao igrati u punim dvoranama i vrućim atmosferama i to mu ne bi trebalo predstavljati problem. Rusi imaju čak 14 pobjeda u Euroligi u nizu i bit će ih teško, ali ne i nemoguće zaustaviti. Grci su dobro pokriveni na svim pozicijama i serija Moskovljana mogla bi biti prekinuta.

U drugom susretu skupine E Partizan na svom parketu igra protiv Joventuta. Beograđani nakon dva startna poraza nemaju pravo na krivi korak i ovo im je idealna prilika da dođu do prve pobjede. Joventut je ranjiv, a to je pokazao i u prošlom kolu ACB lige gdje ga je u završnici susreta demolirala Pamesa i usred Badalone došla do pobjede. Upravo su bivši igrači Partizana Avdalović i Milojević pokazali recept za limitiranje neugodnih Španjolaca.

U skupini D očekuju se dvije pobjede domaćina. Jasmin Repeša vodi Lottomaticu na teško gostovanje kod Tau Ceramice koja je i dalje bez Velimira Perasovića. Domaćin ima dosta problema i to bi Lottomatica mogla iskoristiti jer će se sigurno osjetiti izostanak Zorana Planinića i Igora Rakočevića koji se tijekom vikenda ozlijedio u prvenstvenom susretu. Lottomatica je u odnosu na prvi dio Eurolige ojačana dolaskom Gabinija, Chiaciga i Stefanssona.

Spahija i Vujčić sigurno računaju na pobjedu protiv Pau Ortheza koja ne bi smjela doći u pitanje. Francuzi su autsajder skupine i teško će do pozitivnog rezultata u Tel Avivu. Tal Burstein igra u sve boljoj formi i Nikola Vujčić neće biti usamljen kao u ranijim susretima. Francuzi ionako nemaju kvalitetu za stvaranje problema aktualnim viceprvacima Europe.

Prokom je u prošlom kolu iznenadio u Istanbulu Efes Pilsen, no sada će imati još teži posao. Iako igraju na svom parketu, bit će im puno teže obzirom da čekaju ponajbolju europsku momčad Panathinaikos. PAO ne razmišlja o porazu niti kalkuliranju, ima daleko kvalitetniju momčad od Poljaka i zna kako se pobjeđuje. Prokom se ovaj put vjerojatno neće provući pa makar odigrao odlično kao i u Istanbulu.

Upravo zbog tog poraza od Prokoma Efes Pilsen našao se na rubu ispadanja već u početnoj fazi. Turci moraju u gostima svladati Barcelonu jer u protivnom mogu zaboraviti na prolaz u četvrtfinale. Barcelona ima već jedan poraz i također mora razmišljati isključivo o pobjedi stoga je jasno kako težak posao očekuje Efes.

Na papiru najneatraktivnija skupina je skupina G. Susret kola u ovoj supini igra se u Moskvi gdje jaki Dinamo dočekuje neuvjerljivu Unicaju. Moskovljani su u ovom susretu u značajnoj prednosti i pobjeda Unicaje bila bi iznenađenje. Aris na svom parketu traži prvu pobjedu protiv Benettona.

Euroliga, skupina D:
Tau Ceramica - Lottomatica srijeda, 20.45
Maccabi - Pau Orthez četvrtak, 19.45

Euroliga, skupina E, četvrtak:
Partizan - Joventut 20.45
Olympiacos - CSKA 19.45

Euroliga, skupina F:
Prokom - Panathinaikos srijeda, 19.45
Barcelona - Efes Pilsen četvrtak, 20.45

Euroliga, skupina G, četvrtak:
Dinamo - Unicaja srijeda, 18.15
Aris - Benetton četvrtak, 19.45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!