Košarka

Casares kroz produžetak na Final Four

Branimir Korać • srijeda, 28.02.2007.

Nakon što su odigrana i posljednja dva susreta četvrtfinala Eurolige košarkašica, poznate su sve sudionice Final Foura. Posljednj su se na Final Four plasirale košarkašice Ros Casaresa pobjedom u Istanbulu kod Fenerbahcea te Spartak koji je na svom parketu nadjačao Gambrinus Brno...

Sjajan meč u Istanbulu su odigrali Fenerbahce i Ros Casares. Španjolke nisu pokleknule u majstorici na vrućem terenu i nakon produžetka su slavile 82:80 te se plasirale na Final Four. Fenerbahce je tijekom treće četvrtine imao i desetak poena prednosti, no crne četiri minute sredinom posljednje dionice vratile su gošće u igru. Ros Casares napravio je seriju 12:0 te poveo 65:61 na četiri i pol minute do kraja. Ipak se domaće košarkašice bude u završnici i sedam sekundi prije kraja poenima Yilmaz s linije slobodnih bacanja vode 72:70. No u posljednjem napadu Feaster promašuje tricu, a Milton sekundu prije kraja priskače i ubacuje za 72:72 i produžetak. Gošće u produžetku preuzimaju kontrolu nad rezultatom od samog početka i prolaze dalje.

Najbolje kod Ros Casaresa bile su Milton s 30 poena i 13 skokova te Tornikidou sa 14 poena, osam skokova i pet asistencija. Kod domaćina Sutton Brown 22 poena i šest skokova te Pondexter 20 poena.

Većih problema oko prolaza na Final Four nije imao Spartak koji je u Moskvi bio bolji od Gambrinus Brna 72:59. Ruskinje su ključnu prednost stvorile sredinom treće četvrtine kada su pobjegle na nedostižnih 20 poena prednosti i riješile pitanje pobjednika. Predvodile su ih Taurasi s 22 poena i šest asistencija te Thompson s 20 poena i 14 skokova. Kod gošći koje su zbog problema s ozljedama doputovale svega s osam igračica najbolje su bile Machova s 18 poena i pet skokova te Zirkova s 15 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!