Košarka

Vratio se Planinić

Branimir Korać • srijeda, 28.02.2007.

Odigrana su prva tri susreta trećeg kola drugog kruga Eurolige. Papirnati favoriti ubilježili su pobjede potvrdivši ulogu favorita i na terenu. Najuvjerljivija bila je Tau Ceramica koja je ponizila Repešinu Lottomaticu, a nakon dugog odsustva zbog ozljede šake na parket se vratio Zoran Planinić...

Zoran Planinić vratio se na parket. U susretu trećeg kola sdrudod kruga Eurolige Planinić je dobio osam minuta u visokoj pobjedi Tau Ceramice nad Lottomaticom 99:56. Učinak mu nije bio zapažen, ubilježio je tek izgubljenu loptu i osobnu pogrešku, no bitnije od toga je da je "Planina" ponovno na parketu.

Tau je do pobjede došao s lakoćom i bez ozlijeđenog Igora Rakočevića. Potpuno indisponirani gosti već na poluvremenu su zaostajali 16 poena da bi treću četvrtinu izgubili s ogromnih 28:8 i stavili pečat na visok poraz. Tau je do kraja susreta i povećao prednost do konačnih plus 43 za najveći poraz Repešine momčadi ove sezone. Najbolji kod Taua bili su Serkan Erdogan s 24 poena i Tiago Splitter s 18 poena i pet skokova. Kod gostiju Alex Righetti 13 i Dejan Bodiroga 11 poena.

Panathinaikos je u svom stilu odradio posao na gostovanju u Sopotu kod Prokoma. PAO je u drugom poluvremenu malo jače pritisnuo, preuzeo vodstvo i mirno priveo utakmicu kraju. Prvih 20 minuta potpuno je pripalo Prokomu koji ipak nije uspio odigrati cijelu utakmicu na tako visokom nivou. Panathinaikos su predvodili Sani Bečirovič s 18 poena i šest asistencija te Mike Batiste s 12 poena i 13 skokova. Kod domaćina Donatas Slanina 15 poena i Michael Andersen 12 poena i devet skokova.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Izvrsna utakmica odigrana je u Moskvi gdje je Dinamo dočekao Unicaju. Nakon 22 minute igre sve je upućivalo na visok poraz Španjolaca, no oni se s tim nisu složili. Dinamo je početkom drugog poluvremena vodio 52:33, Unicaja je izgledala potpuno razbijeno, no tada je napravila strašnu seriju 21:2 i vratila se u utakmicu. Tek sredinom posljednje četvrtine Dinamo se budi i serijom 13:2 preuzima vodstvo 78:70 te na kraju mirno odlazi do pobjede 86:80.

U teško izborenoj pobjedi najistaknutiji bili su Bojan Popović s 21 poenom i Lazaros Papadopoulos s 15 poena i devet skokova. Kod gostiju iz Malage Berni Rodriguez 22 i Marko Tušek 12 poena.

Euroliga, Skupina D, 3. kolo:
Tau Ceramica - Lottomatica 99:56

Euroliga, Skupina F, 3. kolo:
Prokom - Panathinaikos 69:75

Euroliga, Skupina G, 3. kolo:
Dinamo - Unicaja 86:80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!