Košarka

Iliadis MVP kola, Vujčić i dalje vodeći

Branimir Korać • petak, 02.03.2007.

MVP trećeg kola drugog kruga Eurolige je Grk Savas Iliadis koji je briljirao u minimalnom porazu Arisa od Benettona. U ukupnom poretku za MVP-a sezone i dalje je vodeći Nikola Vujčić s velikom prednosti ispred Lazarosa Papadopoulosa....

Playmaker:

Najbolji razigravač trećeg kola drugog kruga Eurolige je član reprezentacije Srbije i moskovskog Dinama Bojan Popović. Popović je bio najbolji pojedinac u važnoj Dinamovoj pobjedi protiv Unicaje 86:80. U posljednjih pet minuta susreta Popović je ubacio deset od 16 poena Dinama te odveo Ruse do pobjede. Susret je završio s 21 poenom (4/7 dvica, 2/2 trica, 7/8 slobodnjaci) čemu je dodao četiri skoka, dvije asistencije, sedam izborenih prekršaja i dvije ukradene lopte.

Vezane vijesti

Bek šuter:

Iako je Aris ubilježio domaći poraz od Benettona, Savas Iliadis ponio je epitet MVP-a kola. U svojoj utakmici sezone Iliadis je vodio Aris do povratka u utakmicu nakon što je Benetton brzo pobjegao na plus 12, ali nije uspio svojoj momčadi osigurati potpuni preokret. Utakmicu je završio s odličnim brojkama - 23 poena (6/8 dvica, 1/3 trica, 8/11 slobodnjaci), četiri skoka, tri ukradene lopte, dvije asistencije i sedam izborenih prekršaja za 31 minutu.

Krilo:

Ricardo Greer odigrao je dobru utakmicu za Pau Orthez, no njegovoj momčadi to nije pomoglo da dođe do iznenađenja u Tel Avivu. Maccabi je s(p)retno slavio u izjednačenom susretu u kojem je Greer za 29 minuta provedenih na terenu stvorio dosta problema Spahijinoj momčadi. Igrač iz Dominikanske Republike utakmicu je završio s 12 poena (5/10 dvica, 0/2 trica, 2/2 slobodnjaci), deset skokova, tri asistencije i dvije osvojene lopte.

Krilni centar:

Matjaž Smodiš jedan je od razloga zbog čega dvoboj Olympiakosa i CSKA nije opravdao epitet derbija kola. CSKA je projurio Dvoranom Mira i prijateljstva uz briljantnu igru visokog krila slovenske reprezentacije za kojeg igrači Olympiakosa nisu imali rješenja. Smodiš je za 25 minuta provedenih u igri ubacio 19 poena (2/4 dvica, 4/5 trica, 3/6 slobodnjaci) te tome dodao šest skokova, tri asistencije i sedam izborenih prekršaja.

Centar:

Danac Michael Andersen odigrao je odličnu utakmicu protiv Panathinaikosa, no unatoč tome Prokom nije uspio slaviti. U teškoj borbi s Panathinaikosovom jakom centarskom linijom Andersen se odlično držao te bio najbolji pojedinac kod domaćina koji je pružio snažan otpor Grcima. U igri je proveo tek 19 minuta i ubacio 12 poena (4/4 dvica, 4/4 slobodnjaci) uz devet skokova i četiri izborena prekršaja.

U poretku za MVP-a sezone i dalje je vodeći Nikola Vujčić s prosječnih 23.29 indeksnih bodova dok drugoplasirani Lazaros Papadopulos ima 21.33 boda prosjek.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!