Košarka

Barcelona projurila Sopotom, kraj za Efes

Branimir Korać • četvrtak, 08.03.2007.

Barcelona je u četvrtom kolu drugog kruga Eurolige ostvarila važnu gostujuću pobjedu kod Prokoma kojom je došla nadomak prolaza u četvrtfinale. Puno teži posao imao je Dinamo protiv već otpisanog Arisa, ali na kraju je ipak uspio slaviti. Efes Pilsen oprostio se od četvrtfinala porazom na svom parketu od Panathinaikosa...

Barcelona nije imala problema na gostovanju u Sopotu. U rezultatski nezanimljivoj utakmici gosti su slavili 77:59 riješivši utakmicu krajem druge četvrtine. Prokom se dobro držao sve do 15. minute kada kreće serija Barcelone 8:0 za vodstvo 38:28 nakon čega se domaćin više nije oporavio. Na poluvremenu Barcelona je imala plus 13, nakratko u drugom dijelu Prokom smanjuje na 47:41, ali vrlo brzo gosti rade novu seriju i bježe na plus 15.

Roko Ukić dobio je 22 minute i ubacio pet poena (2/7) uz četiri skoka. Najbolji kod Barcelone bili su Michalis Kakiouzis s 13 poena i sedam skokova te Jaka Lakovič s 12 poena. Kod Prokoma istaknuli su se Donatas Slanina sa 16 poena i Rashid Atkins s 13.

Neočekivano puno problema imao je Dinamo u Moskvi protiv Arisa. Grci su odigrali jako kvalitetnu utakmicu i posebice u prvih 30 minuta namučili domaćina. Na ulasku u posljednju četvrtinu vodili su 57:53 zahvaljujući ponajprije raspoloženom Alexu Scalesu koji je već u prvih 30 minuta ubacio 21 poen. U posljednjih deset minuta Aris kreće bez Scalesa, a domaćin to koristi i serijom 6:0 preuzima vodstvo. Igra se prajktički koš na koš s izmjenama vodstva do posljednje dvije minute kada Domani ubacuje tricu, a Fotsis slobodnjake te odvode Dinamo na plus četiri. Sa zvukom sirene Castle je tek smanjio na konačnih 71:69.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Kod Dinama najbolji su bili sjajni Antonis Fotsis s 28 poena i deset skokova te Lazaros Papadopoulos s 11 poena i deset skokova. Kod Arisa Alex Scales 25 te Terrell Castle 12 poena.

Efes Pilsen borio se za "goli život" protiv Panathinaikosa. Sve je bilo u redu za domaćina do početka posljednje četvrtine kada se gosti odvajaju. Tricama Šiškauskasa i Diamantidisa te polaganjem Tomaševića Panathinaikos odlazi na 64:56, a na manje od pet minuta do kraja PAO vodi s plus deset. Efes je pokušao "na silu" vratiti se u utakmicu, no u tome je previše griješio što je PAO bez problema kažnjavao i na kraju slavio s visokih 79:65.

Panathinaikos su predvodili Sani Bečirovič sa 16 poena i sedam skokova te Ramunas Šiškauskas s 14 poena. Kod Efes Pilsena bolji od ostalih bili su Drew Nicholas s 21 poenom i pet asistencija te Marcus Haislip s 14 poena i 12 skokova. Nikola Prkačin za 19 minuta ubacio je pet poena (2/3) uz tri skoka i dvije osvojene lopte.

Neizvjesno je bilo u Trevisu gdje je Benetton ugostio Unicaju. Unicaja je krajem treće četvrtine imala igru i vodstvo 59:49, ali domaćin u posljednjih deset minuta igra sjajno i vraća se u utakmicu, a uzastopnim tricama Goreeja i Smitha na ulasku u posljednje tri minute i preuzima vodstvo 71:68. Ipak Benetton ne zadržava stečeno vodstvo, Unicaja u završnici ponovno dolazi do prednosti i u posljednjoj minuti vodi 79:76. Tricu za poravnanje i produžetak promašuje Zisis, Shumpert ne ubacuje slobodna bacanja i Unicaja uzima vrijednu pobjedu.

Benetton su predvodili Marcus Goree s 20 poena i Preston Shumpert sa 17, a Unicaju Daniel Santiago s 23 poena i osam skokova te Jiri Welsch s 21 poenom.

Euroliga, četvrto kolo:
Prokom - Barcelona 59:77
Dinamo - Aris 71:69
Efes Pilsen - Panathinaikos 65:79
Benetton - Unicaja 76:79.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!