Rukomet

Pozitivan rezultat u Danskoj ostavlja nadu za četvrtfinale

www.koprivnica.net • utorak, 13.02.2007.

Podravka Vegeta je glatko izgubila od Larvika, većina ljubitelja rukometa složit će se da je ishod utakmice realan jer su gotovo sve koprivničke igračice, osim Pasičnik i donekle Palčić, odigrale ispod svojih mogućnosti. Međutim, ostaje pitanje što bi se dogodilo da je sudački kriterij bio drugačiji...

Puno toga može se zamjeriti 'djeljiteljima pravde' iz Latvije, a zanimljivo je da su se u Podravki žalili na suđenje i u posljednjem susretu s Larvikom u Koprivnici, u finalu Kupa kupova pred godinu i pol. Tada je sudio 'mješoviti' španjolski par Maria Cristina Fernandez Pinerio i Enrique Jesus Rios Martin. Slučajno ili ne, isti će suci suditi i u srazu Viborga i Podravke Vegete u petom kolu Lige prvakinja (subota, 16,15 h, vjerojatni prijenos na HTV 2).

Koprivničanke nisu bez izgleda za četvrtfinale. Larvik je osigurao prolaz i protiv Leipziga na svom terenu u subotu ide na osvajanje prvog mjesta u skupini, pobjeda Norvežanki je veliki 'zicer'.

- Mi ćemo učiniti sve da dobijemo Leipzig, a smatram da možemo iznenaditi i Viborg u Danskoj - rekao nam je trener Larvika Karl Erik Bohn, uz dodatak kako će trećeplasirana ekipa skupine C osvojiti Kup kupova.

Kako se u slučaju istog broja bodova dva kluba za poredak na ljestvici uzima kriterij međusobnih omjera, za zadržavanje nade za četvrtfinale Podravki protiv Viborga odgovara pobjeda, neodlučeno ili poraz s jednim pogotkom razlike, ali sa 32 ili više postignuta pogotka.

Pobijedi li Podravka u Danskoj, i bod iz Leipziga jamčio bi četvrtfinale, neovisno o ishodu utakmice Viborga i Larvika. Završi li neriješeno, Koprivničanke su opet u povoljnijoj situaciji jer bi u slučaju istog broja bodova bile bolje zbog boljeg međusobnog omjera s Viborgom.

Ako Viborg pobijedi hrvatske prvakinje s jednim golom razlike, a Podravka zabije 32 ili više, odluka o četvrtfinalistu pala bi u posljednjem kolu. Za prolaz bi Šojatovim igračicama tada trebala pobjeda u Leipzigu i domaći poraz Viborga od Larvika. Ukoliko Viborg dobije Podravku s dva ili više golova razlike (ili s jedan razlike pod uvjetom da gošće postignu manje od 31 pogotka), osigurat će četvrtfinale Lige prvakinja, a Podravku usmjeriti u četvrtfinale Kupa kupova.

Puno je kombinacija uoči petog kola, a subota će dodatno razjasniti mogućnosti raspleta u skupini C. No, prije toga je pred podravkašicama derbi s Lokomotivom, u srijedu u 19 sati u koprivničkoj Sportskoj dvorani.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!