Vodeni sportovi

Huegill otplivao svoje

Maja Giljanović • subota, 24.02.2007.

Osebujni australski plivač, Geoff Skippy Huegill objavio je prekid zvjezdane međunarodne karijere za osam godina koje je ovaj 27-godišnjak osvoji ukupno 22 različita odličja...

Huegill, svjetski prvak na 50 metara delfin iz japanske Fukuoke 2001. i to s vremenom koje je dvije godine potom predstavljalo svjetski standard (23.50) je također i dvostruki osvajač olimpijskih medalja - srebra u štafeti 4X100 mješovito te bronce na 100 metara delfin 2000. u domaćem Sydneyju.

Tijekom karijere ubilježio je dvaput nastup na Olimpijskim igrama, triput na Svjetskim prvenstvima te dvama Igrama Commonwealtha (pet zlata).

"Osvojio sam medalje na svim važnijim natjecanjima i jednostavno ponestalo mi je motiva za nastavak dalje. Sve mi je teže bilo iz dana u dan naporno trenirati te je odlazak ponajbolje rješenje. Sljedeći izazov će mi biti otvoriti plivačku školu u Brisbaneu iz koje će za koju godinu, nadam se, izići novi svjetski prvak".

Australsko je plivanje tako mjesec dana uoči SP koje će 18. ožujka startati u Melbourneu, nakon Iana Thorpea, ostalo bez još jedne važne karike i jednog od glavnih aduta za osvajanje svjetskog zlata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!