Tenis

Amerika, zemlja za velikanke

Tea Lokas • subota, 24.02.2007.

U sinoćnjim polufinalnim ogledima zasluženo su slavile dvije najveće favoritkinje turnira u Memphisu. Shahar Peer je nešto teže nego do sad nadjačala američku protivnicu, dok je Venus Williams imala najlakši posao na turniru upravo u polufinalu...

Izraelka i 17. na svijetu, Shahar Peer, uspjela je dovesti svoj niz do finala bez izgubljenog seta. Štoviše, do polufinala je na prste mogle zbrajati koliko gemova nije osvojila. U ovom joj je meču Amerikanka Meilen Tu ipak uspjela parirati na način da je drugi set Peer morala preuzimati tek u pretposljednjem gemu, ali ni to nije bilo dovoljno da se zaustavi ova 19-godišnja visoko rangirana tenisačica. Bilo je 6:4, 7:5 u setovima.

Rumunjska kvalifikantica Ioana Raluca Olaru poželjela je razveseliti svoju zemlju pobjedom nad velikim imenom kao što je Venus Williams. Imala je nesreću da se baš sada Williams odlučila potpuno oporaviti od početkog šoka i preuzeti svar u svoje ruke. Iako se do sada mučila u dvosatnim mečevima i tie-breakovima, ovaj meč joj dolazi kao priprema za sutrašnji okrašaj sa Shahar Peer. Podjednakim ritmom osvaja prvi i drugi set (6:3, 6:2) i zaključuje dvoboj prave velikanke i djevojke iz kvalifikacija.

WTA Memphis, 24.2.2007., polufinale: Shahar Peer (ISR, 1) - Meilen Tu (USA) 6:4, 7:5, Venus Williams (USA, 7) - Ioana Raluca Olaru (ROM) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolWTA Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!