Tenis

Henin i Mauresmo za krunu Dubaija

Deni Kirinčić • subota, 24.02.2007.

U finalu 1, 500 000 $ vrijednog WTA turnira u Dubaiju igrati će dvije prvopostavljene tenisačice, Justine Henin i Amelie Mauresmo. Henin je dugo lomila otpor Svjetlane Kuznjecove, dok je Mauresmo prošla zahvaljujući predaji pete nositeljice Jelene Janković...

Dugo je trebalo prvopostavljenoj Belgijki da slomi otpor Kuznjecove i da pronađe svoju igru. Počela je vrlo loše i Ruskinja je prvim setom prohujala sa 6:1. Kuznjecova je agresivnom igrom tjerala Henin na pogreške, a učinkovita je bila i na servisu i na mreži. Henin je u drugom ipak počela igrati bolje i ranim breakom je otišla na 4:1. Kuznjecova se nije predavala i izborivši break u sedmom gemu izjednačila je na 4:4. Malo tko bi tada pomislio da je to zadnji gem koji je otišao na stranu Ruskinje.

Slika 1 od 1.

Deseti gem se pokazao ključnim. Kuznjecova je servirala za ostanak u setu, dok je Henin lovila set. Ruskinja je u tom gemu ostala bez prvog servisa, te je Henin uzela set 6:4 na svoju četvrtu set loptu laganim forhend winnerom na drugi servis Ruskinje. Treći set se pokazao samo formalnošću. Ruskinja je očito u mislima "vrtjela" drugi set, dok je Henin podigla razinu svoje igre i ne izgubivši gema otišla u finale. Na putu prema obrani naslova još joj stoji jedna prepreka.

Amelie Mauresmo prošla je nakon samo jednog odigranog seta. Janković je pri zaostatku od 5:2 uganula gležanj pokušavši udariti backhand. Pokušala je nastaviti, ali jedino što je uspjela napraviti bilo je izgubiti sljedeći gem. Bol je bila prejaka i nije mogla nastaviti susret: "Osjećala sam oštru bol koja nije prestajala i gležanj je odmah natekao. Fizioterapeut je pokušao zamotati nogu, ali nije pomoglo. Nisam mogla servirati ili se kretati brzo po terenu. Jako sam razočarana i nadam se da ozljeda nije ozbiljna.".

U konkurenciji parova ponovno su do finala dogurale prve nositeljice Cara Black i Liezel Huber. One su u polufinalu s lakih 6:2, 6:1 eliminirale Danielu Hantuchovu i Ai Sugiyamu. U finalu će se susresti sa Kuznjecovom i Molik koje su sa 6:3, 6:7(3), 6:4 svladale druge nositeljice Francescu Schiavone i Katarinu Srebotnik.

WTA Dubai, 23.2.2007., polufinale, :Justine Henin (BEL, 1) - Svjetlana Kuznjecova (RUS, 3) 1:6, 6:4, 6:0, Amelie Mauresmo (FRA, 3) - Jelena Janković (SRB, 5) 6:2, predaja.

WTA Dubai, 23.2.2007., polufinale, parovi, :Black / Huber (ZIM/RSA, 1) - Hantuchova / Sugiyama (SVK/JPN, 3) 6:2, 6:1, Kuznjecova / Molik (RUS/AUS, WC) - Schiavone / Srebotnik (ITA/SLO, 2) 6:3, 6:7(3), 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolWTA Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!