Rukomet

Ipak mirno u Zagreb

Vedran Stilin • nedjelja, 25.02.2007.

Rukometaši CO Zagreba su u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa pobjednika kupova slavili na gostovanju kod rumunjske C.S. HCM Constante te tako mogu mirno čekati uzvrat u Zagrebu…

Zanimljiv dvoboj odigrali su Zagreb i Constanta u prvu četvrtfinalnoj utakmici Kupa pobjednika kupova, ali je hrvatski prvak u konačnici ipak stigao do pobjede koja je uz nešto sigurniju igru mogla biti i izraženija, no isto tako rumunjski predstavnik je imao priliku doputovati u Hrvatsku s rezultatskom prednošću.

Neobičan termin početka utakmice u deset sati primorao je trenera Nenada Kljaića da cijeli tjedan priprema svoju momčad na ranojutarnje izazove, zbog čega su posljednjih sedam dana treninzi počinjali nakon doručka u osam sati. Iako svjestan da Zagreb ima kvalitetniju momčad Kljaić je znao da se Rumunji ne smiju podcijeniti što su oni u jednom dijelu susreta to zorno prikazali.

Početak dvoboja protekao je u greškama s obje stane, a prvo vodstvo gostujućem sastavu donosi Horvat u 11. minuti kada na semaforu stoji 5:4. Odmah potom Lelić povisuje na plus dva koje uz manje opuštanje u drugom dijelu prvog poluvremena Zagreb ipak zadržava te tako odlazi na predah s rezultatskom prednošću 12:10.

Početkom drugog poluvremena u domaćoj momčadi zaredala su se isključenja što hrvatski prvak odlično iskorištava te pogocima Valčića, Vukića, Bičanića i Lelića ubrzo odlazi na uvjerljivih 18:11 poslije samo sedam minuta igre u nastavku. U tim trenucima Somić je sjajno branio, a napad odlično funkcionirao, dok su Rumunji djelovali u potpunosti izgubljeni.

Nažalost crna rupa u igri Constante tada staje te prelazi na gostujuću momčad koja u stilu svojih današnjih suparnika ima period igre kada im ništa nije polazilo za rukom, što Rumunji odlično iskorištavaju te u 48. minuti dolaze do izjednačujućih 20:20. Potpuni preokret minutu kasnije donosi Buricea te tako po prvi puta nakon početka susreta dovodi Zagreb u neugodnu situaciju.

Srećom, naš predstavnik nije dopustio značajnije odvajanje protivnika pa do kraja susreta gledamo jednu izjednačenu borbu u kojoj ponovno dominira Kljaićeva momčad koja je mogla utakmicu završiti i s tri ili četiri pogotka prednosti, ali će ipak u uzvratnom susretu na domaćem parketu startati s prednošću 28:26.

Najbolji u pobjedničkim redovima bio je Bičanić sa šest golova, dok su po pet zabili Horvat i Valčić. Kod Constante najraspoloženiji je bio krilni igrač Toma čiji se učinak na kraju zaustavio na brojci od šest pogodaka.

Kup pobjednika kupova, četvrtfinale (prva utakmica):
C.S. HCM Constanta (Rum) - CO Zagreb (Hrv) 26:28 (10:12)
Bjerringbro-Silkeborg A/S (Dan) - C.BM. Ademar Leon (Špa) 30:36 (19:19)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!