Rukomet

Pet kobnih minuta Lokomotive

Vedran Stilin • nedjelja, 25.02.2007.

Zagrebačka Lokomotiva nažalost nije uspjela proći u četvrtfinale Kupa EHF-a. Bolja od njih bila je ukrajinska ekipa Motor Zaporožje iako su Zagrepčanke bile blizu prolaza, no u posljednjih pet minuta uspjele su prokockati ulazak među osam najboljih…

Početak dvoboja nije dao naslutiti na ništa dobro jer se Ukrajinke već na startu odvajaju na pet pogodaka razlike. Podatak da je Lokomotiva tek u desetoj minuti postigla svoj prvi pogodak dovoljno govori o nemoći zagrebačkog napada u kojemu je do kraja prvog dijela samo Maida Arslanagić bila na očekivanom nivou.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Zaostatak 13:11 poslije prvih 30 minuta mogao bi se čak okarakterizirati kao dobrim rezultatom s obzirom kakvu igru su "Lokosice" pokazale pred svojim navijačima.

Drugi dio donosi buđenje domaće ekipe koja u nevjerojatnom zanosu ubrzo okreće stvari u svoju korist. Arslanagić se priključila Penezić čiji su pogoci ubrzo donijeli prednost zagrebačkom sastavu. Tako je bilo sve do pet posljednjih minuta u kojima Lokomotiva ima pet pogodaka razlike, što je s obzirom na prošlotjedni poraz od četiri gola značio plasman u četvrtfinale.

Ipak, nekoliko grešaka u nizu te dva iskorištena sedmerca Zaporožja donose Lokomotivi u konačnici samo utješnu pobjedu 28:26, koja je morala i trebala biti uvjerljivija kako bi se vidjelo četvrtfinale. Loš prvi dio odnio je dosta toga te je jurnjavom u drugih 30 minuta koncentracija pala u samoj završnici što je na kraju skupo koštalo "Lokosice".

Kup EHF-a, osmina finala (druga utakmica):
RK Lokomotiva - HC "Motor" Zaporožje 26:24 (11:13) - prvi susret 24:28

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!