Rukomet

Liga 12 u punom jeku

Ivana Strahija • ponedjeljak, 26.02.2007.

Odigrane su sve utakmice prvog kola rukometne Lige dvanaest. Na prvom je mjestu trenutno Poreč, koji ima najbolju gol-razliku, slijede Karlovac i Agram Medveščak. U prvom kolu nije zabilježen nijedan neriješeni rezultat…

Naši su rukometni prvoligaši konačno započeli s natjecanjem, a prvo kolo bilo je sretno za domaćine u Karlovcu, Varaždinu, Poreču, Velikoj Gorici i Splitu, dok su jedinu gostujuću pobjedu ubilježili igrači Agram Medveščaka.

Karlovac je sa +8 porazio Nexe, kojemu je ovo prva prvoligaška sezona. Našičani su u Karlovac došli s velikim željama, no unatoč odličnoj obrani vratara Rajkovića, našička je slaba točka bila realizacija sedmeraca i pogreške u napadu. Najbolji je na strani domaćih bio Požega sa sedam postignutih pogodaka.

Varteks je slavio u Varaždinu ubilježivši protiv Zameta 25:20. Želja Varaždinaca za pobjedom bila je i više nego očita, u drugom dijelu imaju i +10, koje do kraja susreta igrači Zameta uspijevaju smanjiti na tek pet pogodaka zaostatka. Najbolji je strijelac susreta bio Varaždinac Gotal sa čak osam postignutih pogodaka, od čega četiri sa sedam metara.

Gorica je na domaćem terenu slavila protiv Dubrave 34:29. Ovaj je poraz Dubravčanima teško pao, a prilika za popravak dojma u sljedećem kolu nije baš sjajna pošto ugošćuju momčad Poreča.

Poreč je Đakovo nadvisio 42:33, a rezultat je realni pokazatelj odnosa snaga ove dvije momčadi. Premda su Porečani na teren izašli u nešto slabijem sastavu, i to je bilo dovoljno da odnesu dva boda. U porečkim je redovima bio najbolji Šporčić sa devet pogodaka, dok je kod Đakova najviše golova, sedam, dao Kopljar.

Agram je slavio u gostima, kao žrtva je pala Crikvenica rezultatom 22:29. Čale, Raić i Karabatić napunili su mrežu domaćina - svaki sa po sedam pogodaka. Domaći su u prvom dijelu bili u zaostatku kojeg dobivaju priliku popraviti u drugom dijelu, no nedostaje im snage u završnici pa Agram zasluženo slavi.

Posljednji susret Lige 12 igrao se u Splitu gdje je domaćin na kraju vrlo neizvjesne utakmice slavio protiv Metkovića sa minimalnih +1, rezultatom 22:21.

Dukat I HRL - muški Liga 12, 1. kolo:
Karlovac - Nexe 29:21
Varteks di Caprio - Zamet 25:20
Poreč - Đakovo 42:33
Crikvenica - Agram Medveščak 22:29
Gorica - Dubrava 34:29
Koteks Split - Metković 22:21

Parovi 2. kola: Dbrava - Poreč, Zamet - Gorica, Metković - Varteks di Caprio, Nexe - Koteks Split, Agram Medveščak - Karlovac, Đakovo - Crikvenica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!