Rukomet

Rumunji pali i u Zagrebu za polufinale

Vedran Stilin • nedjelja, 04.03.2007.

Rukometaši Zagreb Croatia osiguranja plasirali su se u polufinale Kupa pobjednika kupova svladavši i u uzvratnom četvrtfinalnom susretu rumunjsku Constantu...

Nakon vrlo dobrog izdanja rukometaša CO Zagreb prije tjedan dana u Constanti (28:26) danas je ostalo odraditi drugih 60 minuta kako bi se potvrdio ulazak u polufinale Kupa pobjednika kupova.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Od samog početka utakmice domaći rukometaši krenuli su s agresivnom obranom koja prisiljava Rumunje na niz grešaka koje ubrzo donose značajniju prednost Zagrebu. Tako nakon 15 minuta susreta na semaforu već stoji visokih 10:3 što omogućava Kljaićevoj momčadi miran nastavak utakmice. Sve je u tim trenucima funkcioniralo, od obrane predvođene Somićem do napada u kojemu je glavnu riječ imao mladi Bičanić.

Nakon početnog šoka gosti u drugom dijelu prvog poluvremena ipak pokazuju da nisu slučajno dospjeli u četvrtfinale ovog natjecanja što im uz deset izgubljenih lopti ipak donosi prihvatljivih 18:11. S obzirom kako su otvorili susret ovaj rezultat i nije toliko loš za odlazak na predah.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Rumunji su bili svjesni da ne mogu parirati dosta jačem Zagrebu, ali nisu željeli bez borbe tek tako ispasti iz Europe ove godine. Hrabra igra te prije svih odlični vratar Stanescu zaslužni su za neugodnih 23:19 poslije 44 minute igre. Constanti je u tom periodu igre sve polazilo za rukom što im omogućava zagrebova obrana s blijedim izdanjem u drugih 30 minuta.

Srećom, Vukić, Terzić i Kapisoda ne dopuštaju potpuno približavanje rumunjske momčadi koja samo nekoliko trenutaka kasnije ponovno ima zaostatak od sedam pogodaka (27:20). No to nije bila konačna riječ gostujućeg sastava jer ponovno Stanescu u narednih nekoliko minuta sjajnim intervencijama zaključava svoja vrata te u 55. minuti trećim pogotkom Murarua dolaze na samo pogodak zaostatak (28:27).

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

Uz sve to Bičanić je zbog ozljede morao napustiti igru što je unijelo dodatnu nervozu u zagrebački sastav. Ipak, Constanta nakon te sjajne serije ponovno pada u manju krizu što Duvnjak, Valčić i Horvat iskorištavaju za konačnih 31:29.

Najbolji strijelac u pobjedničkom sastavu bio je odlični Vukić koji je iz sedam pokušaja zabio šest pogodaka, dok su po pet dodali Duvnjak i Horvat. Na drugoj strani posebno treba izdvojiti Dragičevića s osam pogodaka, ali najbolji igrač gostiju u ovom susretu je bez velike dvojbe bio njihov vratar Stanescu s 18 obrana.

Sama završnica ovog natjecanja bit će izrazito zanimljiva jer Zagreb bi mogao na noge jakom HSV Hamburgu ili možda Ademar Leonu, dok bi protivnik po mjeri bila sarajevska Bosna koja je danas uz sjajno izdanje teško porazila Vardar 33:24, čime su nadoknadili zaostatak od jednog pogotka u prvom susretu.

Kup pobjednika kupova, uzvratni susreti:
CO Zagreb (Hrv) - C.S. HCM Constanta (Rum) 31:29 (prva utakmica 28:26)
RK Bosna Sarajevo (BiH) - HC Vardar PRO Skopje (Mak) 33:24 (prva utakmica 31:32)
HC Portovik Južnji (Ukr) - HSV Hamburg (Njem) 31:34 (prva utakmica 22:48)
C.BM. Ademar leon (Špa) - Bjerringbro-Silkeborg A/S (Dan) 28:27 (prva utakmica 36:30)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!