Košarka

Benetton sa zvukom sirene

Ivana Spahija • subota, 10.02.2007.

Bilo je dosta uzbuđenja u polufinalnim susretima talijanskog TIM kupa. U prvoj utakmici dana prvi finalist je dobiven tek nakon produžetaka, a u drugom susretu Benetton je u posljednjoj sekundi rezervirao svoje mjesto u finalu...

U prvom polufinalnom susretu košarkaši VidiVicija iz Bologne tek nakon produžetaka su došli do pobjede nad Armani Jeansom iz Milana i tako postali prvi finalisti kupa. U prvoj su četvrtini košarkaši VidiVicija imali +2 ispred momčadi iz Milana (20:18), a do odmora su uspjeli doći do +6 (42:36).

Nastavak susreta donio je izjednačenje igre obiju momčadi koje su treću četvrtinu okončale rezultatom 54:54. U posljednjoj četvrtini je momčad iz Bologne držala razliku od dva poena (75:73), ali je Garris u posljednjim trenucima susreta ubacio za novo izjednačenje. U produžetku susreta više sreće imala je momčad VidiVicija koja je rezultatom 87:85 zaslužila sutrašnje finale.

Ni 27 ubačenih poena Danila Gallinarija nije pomoglo momčadi iz Milana da dođe do pobjede. Iz VidiVicija, najučinkovitiji su bili Ilievski i Giovannioni sa po 18 postignutih poena.

Drugo polufinale donijelo je susret pun preokreta i iznenađenja. Susreli su se Montepaschi iz Siene, vodeća momčad prvenstva, i Benetton iz Trevisa. Košarkaši Montepaschija svoju ulogu favorita opravdali su već u prvoj četvrtini kada su odmaknuli na +9 (21:12). Druga četvrtina donijela im je hladan tuš, jer su odličnom igrom košarkaši iz Trevisa uspjeli doći do izjednačenja (31:31) s kojim se otišlo na odmor.

U otvaranju drugog dijela ponovno su dominirali košarkaši Montepaschija koji su u trećoj četvrtini imali +10 (55:45). Šest minuta prije kraja Montepaschi je imao +14 (69:55) i gotovo sigurno finale u rukama, ali rasplet je bio drugačiji. Košarkaši Benettona uspjeli su smanjiti na 75:73 u 39. minuti susreta, kada je junak utakmice Matteo Soragna sa zvukom sirene pogodio tricu za konačnih 76:75 i odveo Benetton u finale.

Uz Soragnu, iz pobjedničke momčadi se istaknuo Marco Mordente koji je ubacio 21 poen uz jedan skok, a Joseph Forte iz Montepaschija postigao je 20 poena kojima je pridodao osam skokova i tri asistencije.

Finale TIM kupa je na rasporedu sutra, a u njemu će snage odmjeriti VidiVici Bologna i Benetton Treviso.

Talijanski TIM kup, polufinale: VidiVici Bologna - Armani Jeans Milano 87:85, Benetton Treviso - Montepaschi Siena 76:75.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!