Košarka

Nicević najbolji igrač polufinala

Dalibor Kraljik • nedjelja, 11.02.2007.

Odigrane su polufinalne utakmice francuskoga košarkaškoga kupa između Le Mansa i Nancya, te Roannea i Adecco Asvela. Izdvajamo igru Sandra Nicevića, najboljega igrača polufinalnih ogleda…

U susretu između Le Mansa i Nancya, Nancy je okarakteriziran kao veliki favorit, ponajviše zbog vodećega mjesta u francuskome prvenstvu, ali i zbog toga što je utakmica igrana na Nancyevom parketu.

U prvoj četvrtini Nancy dolazi do prednosti od pet poena razlike (19:14), ali pobjeda Le Mansa u drugoj četvrtini (23:10) i ostvarivanje vodstva od osam poena na kraju prvoga poluvremena (37:29), bila je razlika koju Le Mans nije ispuštao do kraja utakmice.

Nancy je pokušavao dostići Le Mans, ali dva izjednačenja, 22:22 u trećoj četvrtini i 19:19 u posljednjoj, ostavila su Le Mans na prednosti iz prvoga poluvremena. 78:70 na kraju utakmice i zasluženi plasman Nicevićeve momčadi u finale francuskoga kupa.

Sandro Nicević je bio najbolji igrač današnje utakmice. Igrao je 32 minute i za pobjedničku momčad postigao 26 poena (13/16) i sedam skokova. Svojim je učinkom ujedno bio i najbolji ocijenjeni igrač polufinalnih ogleda. Kod Nancyja najučinkovitiji Daniel McClintock i Maxime Zianveni sa po 14 postignutih poena.

U drugom je polufinalnom ogledu Roanne očitao lekciju Asvelu ne prepustivši mu niti jednu četvrtinu. U prvoj je četvrtini bilo 19:17 za Roanne i Asvel je još uvijek bio u igri. U slijedećoj četvrtini Roanne ubacuje 22 poena kroz protivnički obruč i uspijeva zaustaviti protivnika na samo sedam poena.

41:24 je rezultat kojim se je ušlo u drugo poluvrijeme. Asvel značajno povećava efikasnost postigavši 21 poen, ali Roanneu je pošlo za rukom postići jedan poen više i tako još malo povećati razliku (63:45). U posljednjih deset minuta Asvel jednostavno nema snage dostići danas izvrsni Roanne; 22:17 u zadnjoj četvrtini i velikih +23 u konačnoj pobjedi (85:62). Roanne se ovom pobjedom plasirao u nedjeljno finale francuskoga kupa u kojem će igrati protiv Le Mansa.

Najučinkovitiji pojedinci utakmice, Dewarick Spencer 24 postignuta poena (10/15) za Roanne, a LaVell Blanchard 16 poena (3/9) za Asvel.

Francuski košarkaški kup, polufinale, rezultati: Le Mans - Nancy 78:70, Roanne - Asvel 85:62.

Francuski košarkaški kup, finale, 11. 2. 2007. Le Mans - Roanne.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!