Rukomet

Ribarroja i Budućnost poražene bez Šarić i Knezović

Ivan Ambroš, Ivana Strahija • nedjelja, 11.02.2007.

Završetkom Svjetskog rukometnog prvenstva pažnja ljubitelja tog sporta premjestila se na 'manja' natjecanja, koja su ovog vikenda u punom jeku. Četvrto je kolo Lige prvakinja Započelo porazima crnogorske Budućnosti i španjolske Ribarroje, a s velikim nestrpljenjem očekujemo nedjeljni susret Podravke i norveškog Larvika u Koprivnici...

U četvrtom kolu grupe A Aalborg je pred 4400 gledatelja uverljivo porazio Ribarroju 31:24 (17:11). Za Dankinje Logvin i Pedersen su zabile po šest golova. Kod Španjolki Medved je postigla sedam pogodaka. Naša Tihana Šarić zbog manje ozljede nije nastupila. U drugom susretu Dinamo Volgograd je u posljednjim trenucima ostao bez bodova u srazu sa slovenskim Krimom 29:34 (19:16).

Kod Slovenki Bodnieva i Oder su postigle po šest, dok je Kochetova za Ruskinje postigla deset golova. Krim i Aalborg će u sljedećem kolu odlučivati o prvom mjestu u skupini, dok će se Ribarroja i Dinamo boriti za treće mjesto koje vodi u Kup pobjednica kupova.

U grupi B Budućnost je doživjela još jedan uvjerljivi poraz. Ovaj puta od Lade Togliatti 23:27. Postnova je za pobjedu svoje ekipe zabila sedam golova, dok su Jovanović i Radović postigle svaka po pet pogodaka. Naša Sanela Knezović nije nastupila također zbog ozljede. Za vrijeme pauze u Ligi prvakinja puno se toga dogodilo u podgoričkom klubu. Nakon ostavke trenera Nikole Petrovića klub su napustile Burmistrova i Dmitrieva. Do imenovanja novog trenera na klupi će biti Tanja Jeraminok koja je u ovoj utakmici priliku dala i mlađim igračicama. Lada se ovom pobjedom učvrstila na prvom mjestu grupe B s maksimalnih osam bodova.

U grupi D žestoka borba Austrijanki je u Budimpešti urodila plodom, za dva su pogotka igračice Hypa bile bolje od domaćih Mađarki. Susret je ipak počeo povoljnije za Mađarke. Dobro iskorištavaju rastresenost gošći, dolaze prvo do 6:1, nastavljaju podizati razliku i tek tada se igračice Hypa bude i uspijevaju do kraja poluvremena smanjiti rezultat na -1. U drugom dijelu gošće mnogo uvjerljivije, raspucale su se Rotis (osam pogodaka), Oh i Fridrikas (po sedam pogodaka).

Nama najzanimljivija utakmica tek slijedi, jer Kokice sutra u Koprivnici dočekuju protivnice iz Norveške. Dobre vijesti iz redova Podravke, Pasičnik i Palčić zaliječile su ozljede, pa će obrana domaćih biti mnogo jača. Uz to, velike nade za upisivanje još dva boda na konto grupe C daje i sjećanje na dvije krasne pobjede na domaćem terenu protiv Viborga i Leipziga, a velika je motivacija rukometašicama iz Koprivnice i zadržavanje drugog mjesta na ljestvici, za koje je pobjeda protiv norveškog Larvika prijeko potrebna.

Liga prvakinja, 4. kolo razigravanja po grupama, 10. veljače 2007.:
Grupa A:
Aalborg DH - Cem. la Union-Ribarroja 31:24 (17:11)
Dinamo Volgograd - RK Krim Mercator Ljubljana 29:34 (19:16)
Grupa B:
ZRK Buducnost T-Mobile - HC "Lada Togliatti" 23:27 (9:13)
Grupa D:
FTC Budapest : Hypo Niederösterreich 34:36 (17:16)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!