Tenis

Kvalifikant zaustavio Ljubu, Ančić predao

Ivana Spahija • srijeda, 14.02.2007.

Ivan Ljubičić nije imao sreće s otvaranjem turnira u Marseilleu. U prvom kolu ga je u dva seta porazio kvalifikant, domaći igrač Nicolas Mahut. Ljubičić je tako nastavio svoj crni niz poraza u prvim kolima turnira. Ni Mario Ančić nije bio bolje sreće, zbog bolesti je predao meč Talijanu Seppiju...

Jedan sat i 25 minuta bilo je dovoljno 65. igraču svijeta, Nicolasu Mahutu, da na tribine isprati drugog nositelja, našeg Ivana Ljubičića. Uz poraz u prvom kolu Australian Opena, ovo je sigurno jedan od težih Ljubinih poraza jer je u prvom kolu turnira u kojem je postavljen za drugog nositelja ispao od relativno nepoznatog igrača.

Mahut je slavio sa dva puta po 6:4, u oba seta uspjelo mu je oduzeti po jedan Ljubičićev servis i to mu je bilo dovoljno da na kraju upiše pobjedu. U prvom setu pri rezultatu 1:1 Mahut je napravio break za vodstvo od 2:1 i sačuvavši sve svoje servise, stigao je do 6:4. U drugom setu ponovila se slična priča, ovaj put je Francuz breaknuo Ljubičića pri rezultatu 2:2, obranio svoje servise i na kraju zalsluženo slavio sa 6:4, 6:4.

Vezane vijesti

Mahutov suparnik u drugom kolu turnira bit će pobjednik susreta Nieminen - Chardy koji se igra kasnije danas.

Naš drugi predstavnik Mario Ančić predao je meč Talijanu Seppiju. Nakon vodstva Talijana od 4:0 u prvom setu, Mario se zbog bolesti povukao iz meča.

ATP Marseille, 1. kolo, 14.02.2007.: Mahut (Francuska) - Ljubičić (Hrvatska, 2) 6:4, 6:4, Seppi(Italija) - Ančić(Hrvatska,3) 4:0, predaja Ančića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!