Tenis

Nositelji i dalje ne znaju za poraz

Branimir Korać • četvrtak, 15.02.2007.

Niti trećeg dana ATP turnira u San Joseu nije bilo većih iznenađenja. Svi nositelji ubilježili su pobjede, a prvi koji je dohvatio četvrtfinale je Andy Murray. Protivnika u drugom kolu saznao je Ivo Karlović koji će igrati protiv Jamesa Blakea...

Prvi nositelj ATP turnira u San Joseu Andy Roddick odradio je "zagrijavanje" protiv Franka Dancevica. Kanađanin ga nije previše namučio, u prvom setu se još solidno držao, ali u drugom se posve raspao. Roddick je s 13 aseva i realizacijom break lopti 3/3 prošao u drugo kolo.

Slično je bilo i u dvoboju Feliciana Lopeza i Rainera Schüttlera. Lopez je bio taj koji je bio bolji i opasniji te je na kraju slavio 7:6, 6:1. Schüttler nije iskoristio svoje šanse u prvom setu i to ga je odvelo u poraz. Imao je u prvom setu break, no to mu nije pomoglo da dođe do seta.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Dosta se mučio Benjamin Becker protiv Dušana Vemića. Nijemac je morao igrati tri seta da dođe do drugog kola protiv Vemića koji je imao stopostotnu realizaciju poena nakon ubačenog prvog servisa. Uz nešto viši postotak ubačaja prvog servisa (imao je tek 44 posto), možda je mogao i iznenaditi šestog nositelja.

Lagan posao imao je Mardy Fish protiv Rusa Teimuraza Gabašvilija. Fish je izgubio tek pet gemova ne dopustivši Rusu da dođe niti do jedne break lopte.

S identičnim rezultatom James Blake svladao je Igora Kunjicina te ujedno izborio dvoboj s Ivom Karlovićem u drugom kolu. Blake je za pobjedu trebao tek 52 minute.

U prvom susretu drugog kola Andy Murray je uz nepredviđeno izgubljeni set prošao Kristiana Plessa. Murray je prvi set uzeo sa 6:0 izgubivši tek jedan poen na svom servisu, ali u nastavku meča Pless je podignuo igru te natjerao Murraya na potpuni angažman.

ATP San Jose, prvo kolo:
Benjamin Becker (GER, 6) - Dušan Vemic (SRB, Q) 6:4, 3:6, 6:4, Feliciano Lopez (ESP) - Rainer Schuettler (GER) 7:6(1), 6:1, Mardy Fish (USA, 5) - Teimuraz Gabašvili (RUS) 6:3, 6:2, Andy Roddick (USA, 1) - Frank Dancevic (CAN) 7:5, 6:1, James Blake (USA, 2) - Igor Kunjicin (RUS) 6:3, 6:2.

ATP San Jose, drugo kolo:
Andy Murray (GBR, 3) - Kristian Pless (DEN) 6:0, 6:7(5), 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!