Tenis

Turnir ostao bez još dva nositelja

Ivana Spahija • četvrtak, 15.02.2007.

Susreti osmine finala turnira u Marseilleu donijeli su eliminaciju još dvaju nositelja. Peti nositelj, Španjolac Ferrer, izgubio je od Francuza Benneteaua, a osmi nositelj Hewitt predao je meč zbog ozljede...

Šveđanin Robin Soderling, koji je jučer iz turnira izbacio prvog nositelja Davidenka, i danas je nastavio s dobrom igrom. U dva je seta svladao sunarodnjaka Thomasa Johanssona. U meču koji je trajao 75 minuta Soderling je slavio sa 6:4, 7:5 i plasirao se u četvrtfinale gdje ga čeka šesti nositelj, Francuz Richard Gasquet.

Protiv sunarodnjaka Marca Gicquela Gasquet se nije puno namučio. Svladao ga je za jedan sat i 45 minuta, a meč je završio rezultatom 7:6, 6:2. Gasuqet je dominirao od početka do kraja susreta, imao je čak petnaest prilika za break, a iskoristio je tek četiri. Gicquel mu je u prvom setu pružio dobar otpor, a u drugom setu nije imao šanse za obrat.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Rus Mihail Južnji imao je na raspolaganju tri dana odmora da se spremi za meč protiv Fabricea Santoroa. Izgleda da mu je koristio taj odmor jer je pobjedom nad Francuzom osigurao prolaz u četvrtfinale. U prvom setu je Santoro slavio nakon tie - breaka, a u iduća dva seta Južnji mu je prepustio tek tri gema, bilo je 6:2, 6:1.

Iznenađenje dana priredio je Francuz Julien Bennetau koji je eliminirao petog nositelja, Španjolca Davida Ferrera. Iako je prvi set izgubio rezultatom 6:4, u druga dva se iskazao odličnom igrom, iskoristio je sedam od mogućih osam break prilika i sa 4:6, 6:0, 6:1 plasirao se u četvrtfinale gdje će se susresti sa Fincem Nieminenom.

Jarkko Nieminen rastužio je domaću publiku svladavši Nicolasa Mahuta koji se do sada iskazao dobrim igrama. Finac je od njega bio bolji u tri seta, nakon što je osvojio prvi set rezultatom 6:4, Nieminen je pao u igri i drugi set je pripao Francuzu rezultatom 6:3. U posljednjem setu ponovno je bolji bio Finac identičnim rezultatom 6:3.

Šveđanin Jonas Bjorkman odigrao je najkraći meč dana, u samo 51 minutu deklasirao je Talijana Andreasa Seppija. Bjorkman je Talijanu prepustio samo jedan gem u cijelom meču, bilo je 6:1, 6:0, a u četvrtfinalu ga očekuje Gilles Simon koji se danas nije namučio protiv osmog nositelja, Australca Lleytona Hewitta. Nakon vodstva Francuza od 6:1 i 3:2, Hewitt je zbog ozljede desnog koljena predao meč.

U posljednjem meču osmine finala, osmi nositelj Marcos Baghdatis u dva je seta bio bolji od domaćeg igrača Cyrillea Saulniera. Baghdatis je rutinski u nešto više od sat vremena slavio sa 6:4, 6:3. U četvrtini finala čeka ga težak susret sa Mihailom Južnjim. Bit će to tek drugi susret ovih dvaju tenisača, prvi put su se susreli u Wimbledonu 2005. godine gdje je Južnji nakon četiri odigrana seta odnio pobjedu.

ATP Marseille, osmina finala:: Soderling (Švedska) - Johansson (Švedska) 6:4, 7:5, Južnji (Rusija) - Santoro (Francuska) 6:7, 6:2, 6:1, Bennetau (Francuska) - Ferrer (Španjolska, 5) 4:6, 6:0, 6:1, Nieminen (Finska) - Mahut (Francuska) 6:4, 3:6, 6:3, Bjorkman (Švedska) - Seppi (Italija) 6:1, 6:0, Baghdatis (Cipar, 7) - Saulnier (Francuska) 6:4, 6:3, Gasquet (Francuska, 6) - Gicquel (Francuska) 7:6, 6:2, Simon (Francuska) - Hewitt (Australija, 8) 6:1, 3:2, predaja Hewitta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!