Nogomet

"Bilo je odlično, može samo bolje"

Zoran Zdelar • četvrtak, 08.02.2007.

Norveški izbornik Äge Hareide bio je s opravdanjem prilično razočaran nastupom svojih reprezentativaca, dok je Slaven Bilić mogao sa zadovoljstvom ispratiti svoje igrače u svlačionicu, jer se pokazalo da i ovakva reprezentacija bez brojnih standardnih igrača može stići do pobjede protiv prilično uglednog protivnika…

"Bio je ovo jedan vrlo, vrlo loš nastup norveških reprezentativaca, dok su Hrvati dominirali u gotovo svim linijama. Mnogi naši igrači dolaze iz engleske Premier lige i teških nogu nisu se mogli predstaviti u najboljem izdanju. Nije to baš neka isprika, ali potrudili su se. Igrali smo dosta teško i sporo u usporedbi s hrvatskom reprezentacijom danas. Većina naših igrača bila je ispod svoje razine i zaslužili smo ovaj poraz. Svidjele su mi se samo posljednje tri minute utakmice kada smo bili u potpunosti ofenzivni. Želim vam još samo jednom na kraju zahvaliti na savršenom domaćinstvu.", kazao je Hareide.

Bilić je odmah u prvoj rečenici naglasio kako su njegovi igrači odigrali jako dobru utakmicu u prekrasnom ambijentu na riječkoj Kantridi. "Jako smo zadovoljni s naše strane utakmicom. Nije bilo samo dobro, već je bilo odlično i od toga ne treba bježati i ne treba biti lažno skroman. To naglašavam od samog početka. Trebamo biti svjesni svoje snage, ali ja od početka napominjem i kako možemo slaviti uvijek kad smo u potpunosti koncentrirani ne samo na utakmici, već i na svakom treningu. Na taj način mi djelujemo od početka i to je tajna našeg uspjeha uz preduvjet da imamo jednu veliku grupu izvanredno kvalitetnih nogometaša. Ta grupa se danas još više proširila, jer smo mi definitivno dobili na jednoj novoj poziciji Marka Babića, Jerka Leku, Hrvoja Vejića… Potvrdio se večeras i Boško Balaban kao treći napadač. Ja sam izuzetno zadovoljan, iako je naša pobjeda mogla i morala biti izražena i s više pogodaka razlike. Na trenutke smo toliko dominirali da sam ja bio malo i iznenađen, jer ne zaboravite da smo mi s druge strane imali ekipu koja je ne samo taktički disciplinirana i odgovorna, već koja ima i par pojedinaca s velikom individualnom kvalitetom.", izjavio je Slaven.

"Očekujem od svoje reprezentacije da u svakoj idućoj utakmici igramo sve bolje i bolje. Nismo mi klub pa da tempiramo formu jer igramo 20-30 utakmica, već jednostavno moramo svaki put ići do kraja. Možda neće svaki put ići ovako jednostavno, možda ćemo ponekad imati loš dan, ali sa svakim okupljanjem mi moramo biti sve organiziraniji i bolji. Ukoliko se to ne dogodi, znači da nešto ne radimo kako treba.", zaključio je hrvatski izbornik.

Osvrnuo se zatim naš izbornik i na slijedećeg protivnika, Makedoniju. "Pratio sam njihove utakmice protiv Engleske i Rusije. Čovjek od mog najvećeg povjerenja, Goran Vučević, ih je gledao večeras na utakmici protiv Albanije. Dobit ću od njega potpuni izvještaj, ali očekujemo već da biti jako disciplinirani i da neće napasti. Vjerojatno će se zatvoriti, jer znaju da su otraga vrlo čvrsti s dosta visokim stoperima, koji ipak nisu odveć brzi. Imaju i dosta napadača koji mogu stvoriti dosta neugodnosti u našem šesnaestercu i kroz kontranapade što su napravili nekoliko puta i na Old Traffordu. Mi ćemo ih pomno proučiti i otkriti gdje su manje dobri i pokušati se pripremiti na to. Ta utakmice još nije toliko blizu, međutim mi ćemo u njoj tražiti pobjedu. Ući ćemo s jednim rizikom i nametnuti se. Očekujem i da će se ostali reprezentativci dotad oporaviti i biti na raspolaganju za tog protivnika. Shvatit ćemo ih maksimalno ozbiljno jer nam je grupa vrlo teška i svaka pobjeda je iznimno važna.", kazao je na kraju Slaven Bilić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!