Nogomet

Cisse izbjegao tešku kaznu

Zoran Zdelar • nedjelja, 11.02.2007.

Francuski napadač na posudbi iz Liverpoola u Olympique Marseilleu, Djibril Cisse, u dvoboju s braničem PSG-a teško je ozlijedio Maria Yepesa, ali po njegovu sreću ipak će izbjegnuti dugotrajnu suspenziju...

Francuski reprezentativni napadač, Djibril Cisse, na sebe je navukao veliki bijes cijelog čelništva Paris SG-a. U nedavnom derbiju Cisse je teško ozlijedio njihova braniča Maria Yepesa. Nesretni igrač završio je s lomom gležnja, te se ne očekuje njegov povratak na terene više ove sezone. Iz Pariza su očekivano oštro reagirali i zatražili dugotrajnu suspenziju Cissea. Tražili su zapravo jednaku kaznu koju je dobio i njihov igrač Pierre-Alain Frau, koji je teško ozlijedio igrača Sedana, te je kažnjen višemjesečnom zabranom nastupa.

Disciplinski odbor francuskog prvenstva ipak je bio blagonaklon prema 25-godišnjem reprezentativcu i nisu se odlučili za kaznu kakvu su dodijelili PSG-ovom igraču. "Nakon detaljne analize utvrdili smo da je sudac na terenu ispravnu odluku donio kad je Cissea opomenuo samo žutim kartonom. Radilo se, naime, o nesretnom incidentu koji je ostavio teške posljedice, dok je Frau nekontrolirano nasrnuo na protivničkog igrača.", smatra predsjedavajući Odbora, Jacques Riolacci.

Sedanov predsjednik tako je dobio zadovoljštinu zbog ozljede Stephane Noroa u obliku kazne za Fraua dok god se njihov igrač ne oporavi. Predsjednik PSG-a, Alain Crayzac, je stoga očekivano ogorčen odlukom smatrajući kako se radi o gotovo istovjetnim prekršajima i zatražio je dodatno očitovanje Disciplinskog odbora, naglasivši kako očito njegov klub u Francuskoj nekome 'smeta'.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!