Nogomet

Bol na licu McClarena

Zoran Zdelar • nedjelja, 11.02.2007.

Engleski izbornik, Steve McClaren, ne može nikako biti zadovoljan trenutnim razvojem svoje karijere. Umjesto da mu je ona krenula uzlaznom putanjom nakon napuštanja Middlesbrogha, ona je krenula nezaustavljivo padajućom putanjom. Krivi su za to, među ostalima, i Hrvati...

Englezi već godinama ne mogu biti ponosni na svoju nogometnu reprezentaciju. Nakon loše ere švedskog stručnjaka na izborničkoj klupi, Sven-Gorana Erikssona, ni njihov sunarodnjak Steve McClaren nije odveć uspješan. U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo napreduje iznimno loše. Englezi su shrvani zbog poraza na zagrebačkom Maksimiru, a novi udarac zadali su im ovog tjedna i španjolski reprezentativci svladavši ih u jednom od njihovih legendarnih nogometnih hramova, Old Traffordu.

Pozivi na njegovu smjenu već su krenuli, engleski mediji ne štede ga nimalo, ali u njegovu obranu ustali su se barem njegovi suradnici u stručnom stožeru. Prvi McClarenov pomoćnik, Terry Venables, vjeruje kako će na kraju ipak sve završiti onako kako bi i trebalo - plasmanom na završni turnir EP 2008.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

U sljedećim kvalifikacijskim susretima s Izraelom i Andorom šest bodova su imperativ. Čak i neriješen rezultat s jednim od navedena dva protivnika bio bi konačni udarac za McClarenove izborničke ambicije, kao i cijeli njegov stručni stožer. "Bez obzira na sve što je pisano proteklih dana, Steve i ja smo iznimno uvjereni kako smo spremni za te utakmice i da ćemo slaviti. Svjesni smo što bi nam neuspjeh protiv Izraela značio, ali posrtaj nije nešto o čemu trenutno razmišljamo.", kaže Venables.

"Ukoliko imamo na raspolaganju kompletan igrački kadar dovoljno smo snažni kako bismo se mogli uspješno nositi s Izraelom i Andorom.", nastavio je Venables bez one poznate engleske oholosti kad je u pitanju nogomet, ali i sve ostalo.

Venables u nastavku priznaje kako je poraz koji su im nanijeli Španjolci iznimno teško pao, ali isto tako i smatra kako su ostali dovoljno samopouzdani za nastavak ove zahtjevne zadaće u našoj kvalifikacijskoj grupi. "Nije ovo prvi poraz Engleske u prijateljskoj utakmici i nitko nije više time pogođen nego McClaren, koji sada više od svega želi slaviti u sljedećim utakmicama. Bol na njegovom licu nakon tog susreta bila je očigledna. Steve je svjestan činjenice da je ponos cijele engleske nacije u njegovim rukama. Znamo koliko naša momčad može pružiti i to nam daje samopouzdanja u nastavku kvalifikacija.", kazao je na kraju razgovora McClarenov asistent.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSkrolEuro 2008.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!