Košarka

Montepaschi zaleđen na minus 30

Hrvoje Rafaelić • utorak, 27.02.2007.

Drugi put u povijesti Uleb kupa dogodilo se da neki igrač ima triple-double učinak, a uspjelo je to Hapoelovom Meiru Tapiru. Unics Kazan očitao lekciju Montepaschiju na domaćem terenu dok je važnu pobjedu u gostima odnio Real Madrid. Dobru večer domaćina završio je Strasbourg pobjedom nad Lietuvosom...

Domaći teren bio je prednost za Unics protiv talijanskog Montepaschija. Rusi su slavili protiv Talijana s 30 poena razlike zahvaljujući ponajviše Saliusu Štombergasu (17 poena, tri skoka, tri asistencije), Darjusu Lavrinoviču (13 poena, osam skokova) i Egoru Meshcheryakovu (osam poena, devet skokova).

Unics je već u prvoj četvrtini napravio prednost od 14 poena (22:8) da bi je do kraja samo povećavao (27:20, 14:9, 20:16). Montepaschi nije imao rješenja za raznovrsan napad domaćina. Najbolji kod gostiju je bio Rimantas Kaukenas sa 16 poena i dva skoka.

Real Madrid je na poluvremenu vodio protiv Crvene zvezde s minimalnih 45:44, a prvo ime poluvremena bio je Louis Bullock s deset poena. Do kraja utakmice Bullock je zabio još 12 poena (22 poena, dva skoka, tri asistencije) te je odveo svoju momčad do pobjede u gostima. Veliku pomoć imao je u Felipeu Reyesu (19 poena, 10 skokova) i Charlesu Smithu (15 poena, tri skoka).

Marko Tomas je na terenu proveo 17 minuta, a utakmicu je završio s dva poena i dva skoka. Momčad Crvene zvezde predvodio je Milan Gurović s 18 poena i pet skokova, a osim njega samo je još Tadija Dragičević (16 poena, tri skoka, dvije asistencije) bio dvoznamenkast u poenima.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Izraelski Hapoel Migdal pobijedio je srpski FMP s devet poena razlike. Iako su prvu i posljednju četvrtinu izgubili sa sveukupno 12 poena (26:21, 25:18), Hapoel je u trećoj slavio s 13 poena razlike (26:13) i to je presudilo večerašnjeg pobjednika. Meir Tapiro (16 poena, 11 skokova, 10 asistencija) je s triple-double učinkom predvodio ne samo svoju momčad, već i sve igrače četvrtfinala i tako se upisao u povijest Uleb kupa kao drugi igrač kojemu je uspjelo imati triple-double učinak.

Iako nije bio prvi strijelac momčadi, zasjenio je i odličan učinak Marija Austina od 26 poena i šest skokova. Jurica Golemac ubacio je deset poena dok se Dror Hagas zaustavio na 11 poena i pet asistencija. Najbolji učinak kod gostiju imao je Branko Cvetković koji je ubacio 22 poena.

Pred 5900 gledatelja Strasbourg je nastavio odličnu formu u Uleb kupu. Nakon što su dobili prvog četvrtfinalista, Francuzi bi uskoro mogli dobiti i prvog polufinalista u povijesti Uleb kupa. Strasbourg je na domaćem terenu pobijedio Lietuvos Rytas, a u domaćoj momčadi briljirao je Afik Nissim s 21 poenom.

MVP osmine finala Eidson Chuck Jr. i u ovoj je utakmici opravdao svoj renome ubacivši 18 poena uz četiri skoka. Kod Lietuvosa najbolji su bili Kareem Rush (21 poen, tri skoka) i Arturas Jomantas (11 poena). Uzvrat će biti jako zanimljiv jer Lietuvos na svom terenu ima učinak 20-1.

Uleb kup, 27. veljače 2007., četvrtfinale:
Crvena zvezda - Real Madrid 72:83
Strasbourg - Lietuvos Rytas 83:70
Unics - Montepaschi 83:53
Hapoel Migdal - FMP 88:79.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!