Tenis

Karlu pao mrak na oči

Ivor Krapac • četvrtak, 22.03.2007.

Ivo Karlović zaustavljen je u prvom kolu Masters Series turnira u Miamiju. Nakon dvije pobjede u kvalifikacijama, Karlo se oprostio u tri seta ogleda sa Španjolcem Guillermom Garcia-Lopezom, u meču koji je donio jednu dužu kišnu pauzu, a kasnije i prekid zbog mraka...

Treći hrvatski reket doživio je startni poraz i u svojem četvrtom pokušaju u glavnom ždrijebu ovog turnira. Nakon što je uz jedan Španjolčev break ispustio prvi set, Ivo je u nastavku meča pružio bolji otpor, ali bez završne nagrade u obliku pobjede. U drugom setu prošao je u tie-breaku produženom više od sat vremena dugim kišnim prekidom u trenutku kad je vodio s 5:3, dok je treći bio posebna priča.

Garcia-Lopez je uz break za 3:1 došao do velike prednosti i, činilo se, na mali korak do pobjede, no Karlo je imao drugu ideju. Prije povratka, meč je doživio i drugi duži prekid, ovog puta zbog mraka; kako se igralo na terenu koji nije pod reflektorima, nije bilo izbora nego poslati Karla i Španjolca na pauzu i pričekati kraj nekog susreta na jednom od osvijetljenih stadiona, uz nastavak kad to bude moguće.

Nakon tog čekanja i novog povratka na teren, bolje se snašao hrvatski adut. Pri zaostatku od 5:3 nadoknadio je break zaostatka i vratio se u ritam servisa, koji je ostao neprekinut do još jednog tie-breaka. Taj, ipak, nije ispao sretan za Karla kao onaj u drugom setu - Garcia-Lopez došao je do ključnog mini-breaka za 6:4 i dva poena kasnije uspješno odservirao za pobjedu.

Ovog puta klasični serverski učinak nije bio dovoljan. Ivo je završio meč uz 19 asova, 65 % ubačenog prvog servisa i uobičajeno visokih 88 % osvojenih poena nakon što bi ubacio prvi; no, treba dodati i da je imao čak sedam dvostrukih pogrešaka. Španjolac je napravio svoje kad je bilo najpotrebnije i osigurao još najmanje jedan nastup na Floridi, u drugom kolu protiv 30. nositelja Oliviera Rochusa.

Masters Series Miami, 21.3.2007., prvo kolo: Garcia-Lopez (Španjolska) - Karlović (Hrvatska, Q) 6:4, 6:7(4), 7:6(5).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!