Tenis

Tri potencijalne mine

Ivor Krapac • utorak, 10.04.2007.

Hrvatska reprezentacija zadržala je treću poziciju na novoj ljestvici vodećih svjetskih Davis Cup momčadi. Izabranici Gorana Prpića će, tako, biti vodeći nositelji kvalifikacijskih susreta za povratak u Svjetsku skupinu, a suparnike ćemo doznati na sutrašnjem ždrijebu...

Osim hrvatskih tenisača, među nositeljima za rujanske kvalifikacije (21. - 23.9.) bit će i Australci, Slovaci, Bjelorusi, Čileanci, Rumunji, Česi i Austrijanci, dok su potencijalni suparnici Švicarci, Korejci, Izraelci, Srbi, Japanci, Peruanci, Brazilci i Britanci.

Najznačajnija promjena na novoj ljestvici dogodila se na 16. poziciji. Austrijanci su se pomaknuli sa 17. na to mjesto, dok su Švicarci pali s 13. na 17. poziciju i ispali iz kruga nositelja za kvalifikacije.

Vezane vijesti

Time su postali potencijalni hrvatski suparnici u borbi za povratak u elitno društvo, a osim njih (još uvijek nije sigurno sa ili bez Rogera Federera, koji je propustio ovogodišnje prvo kolo), među opasnijim mogućim protivnicima treba izdvojiti i Srbe predvođene Novakom Đokovićem, te Britance s Andyjem Murrayjem i povratnikom Timom Henmanom.

Sve odgovore dobit ćemo na sutrašnjem ždrijebu, koji će se održati u podne u Londonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!