Rukomet

Podravka u borbi za nastavak natjecanja

Ivan Ambroš, Ivana Strahija • petak, 16.02.2007.

Liga prvakinja ovaj vikend kreće dalje, pred nama su još dva kola do kraja razigravanja po grupama. Tenzije u ekipama su na vrhuncu, klubovi i njihove igračice bore se osvojiti, ako ne već prolazak u četvrtfinale, a onda barem osvajanje trećeg mjesta koje donosi plasman u Kup pobjednica Kupova. Pred nama je uzbudljiv rukometni vikend, a naša će Podravka ostanak u društvu najboljih pokušati izboriti protiv Viborga u Danskoj.

Peto kolo grupe A Lige prvakinja započeti će susretom Cementos La Union Ribarroja-Dinamo Volgograd. Španjolkama treba pobjeda s četiri gola razlike da bi osigurale treće mjesto u grupi i nastavak natjecanja u Kupu pobjednica kupova. Naša Tihana Šarić se uspješno oporavila od manje ozljede i sa svojim suigračicama spremno dočekuje ruske viceprvakinje. Krim će u Ljubljani tražiti pobjedu protiv Aalborga, kojom bi Slovenke osigurale četvrtfinale. Štoviše, pobjedom s više od tri gola razlike ekipa Roberta Beguša bi, kolo prije kraja, osigurala i prvo mjesto u skupini A. Po prvi puta u Ligi prvakinja ove sezone, u sastavu će biti i našaDijana Golubić.

U B grupi Budućnost T-Mobile dolazi u goste Győriu. Mađarice su u ozbiljnoj krizi. Nakon suverenog starta u mađarskom prvenstvu i Ligi prvakinja, zaredali su porazi. Dva u domaćem prvenstvu i dva u Ligi prvakinja, posljednji u prošlom kolu na gostovanju kod Byasena. Mađarske će prvakinje zato igrati pod velikim pritiskom jer su im ovi bodovi neophodni za četvrtfinale. No, i Budućnost dolazi bez tri standardne igračice koje su napustile klub i bez još uvijek ozlijeđene Sanele Knezović što im je zasigurno najveći hendikep. Lada Togliatti je s osam bodova već osigurala prvo mjesto u grupi B, ali zasigurno ni u susretu s Byasenom neće dopustiti rasprodaju ugleda a posebno ne na domaćem parketu.

Za Podravku još nije sve izgubljeno, premda mnogo toga ovisi o subotnjem susretu s danskim Viborgom. Tom utakmicom Kokice bi mogle riješiti pitanje nastavka natjecanja u četvrtfinalu, pošto oba kluba imaju po četiri boda. U teoriji Koprivničanke ukoliko i izgube imaju priliku za popravni u posljednjem kolu protiv posljednjeplasiranog Leipziga, ali je to opcija s kojom ne bi trebalo kalkulirati. Obje strane imaju po nekoliko ozljeđenih igračica, Dankinje imaju prednost domaćeg terena, dok su Kokice osokoljene pobjedom koju su ostvarile protiv Viborga u prvom kolu grupne faze natjecanja.

Najbolja ekipa skupine C, norveški Larvik, u subotu se sastaje s njemačkim Leipzigom na domaćem terenu. Norvežanke su apsolutne favoritkinje susreta, dok će Njemice dobiti priliku pokazati lijepu igru bez stresa.

Grupa D donosi sraz dvije posljednjeplasirane ekipe, makedonskog Kometala i FTC Budapest. Kometal do sad nije osvojio nijedan bod, pa je pobjeda protiv mađarskog sastava od najmanje +4 imperativ za osvajanje treće pozicije grupe i natjecanje u Kupu pobjednica Kupova. Ipak, trener Andriy Portnoy na utakmicu gleda sa skepsom, nije uvjeren da će njegove igračice ispuniti očekivanja. Najveći je problem makedonske ekipe velika nesigurnost u igri, kao i mnoge ozljede, pa su van stroja Olga Kolesnik, Valentina Radulović i Yeliz Ozel, uz već prije ozljeđenu Marinu Naukovich.

U Austriji će Hypo dočekati Slagelse DT, a utakmica bi trebala biti oslobođena napetosti, pošto su oba kluba već osigurala nastup u četvrtfinalu Lige prvakinja. Ipak, Dankinje su osokoljene domaćim pobjedama i čvrsto uvjerene da zaslužuju prvo mjesto ljestvice, pa očekujemo brz rukomet s mnoštvom golova.

Liga prvakinja, pretposljednje kolo razigravanja po skupinama 17./18. 02. 2007:
Grupa A
Krim Mercator Ljubljana - Aalborg DH
Cem. la Union-Ribarroja - Dinamo Volgograd
Grupa B
Györi Audi ETO KC - Buducnost T-Mobile
HC "Lada Togliatti" - Byasen HB Elite Trondheim
Grupa C
Viborg HK A/S - Podravka Vegeta, Koprivnica
Larvik HK - Leipzig
Grupa D
Kometal Gjorce Petrov - FTC Budapest
Hypo Niederösterreich - Slagelse DT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!